Fotbal international

Julian Alvarez califică Argentina în finala Campionatului Mondial cu un gol fabulos, în stilul lui Maradona

Julian Alvarez s-a distrat cu fundașii Croației la golul doi marcat de Argentina în semifinala Campionatului Mondial din Qatar.
13.12.2022 | 22:50
Julian Alvarez califica Argentina in finala Campionatului Mondial cu un gol fabulos in stilul lui Maradona
Julian Alvarez, gol superb în Argentina - Croația. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Atacantul lui Manchester City a marcat un gol superb în urma unei acțiuni personale, care i-a lăsat mască pe fundașii Croației.

Julian Alvarez, gol superb în Argentina – Croația

În minutul 34 al duelului dintre Croația și Argentina, Julian Alvarez a primit o pasă de la Lionel Messi la mijlocul terenului și nu s-a mai oprit până în poartă, în stilul lui Diego Armando Maradona, lăsându-l pe Borna Sosa întins pe gazon.

ADVERTISEMENT

Atacantul a profitat și de două erori în defensivă ale croaților, iar finalul a fost superb, mingea fiind săltată, iar el lovind-o cu un voleu perfect, fără speranțe pentru Dominik Livakovic.

Tot Julian Alvarez a contribuit decisiv la primul gol al argentinienilor, marcat de Lionel Messi din penalty, el fiind faultat în careu de Dominik Livakovic, care a văzut și cartonașul galben.

ADVERTISEMENT

Același Julian Alvarez a marcat golul trei al Argentinei, după o incursiune ca în vremurile bune a lui Lionel Messi, care i-a pasat perfect în careu.

  • 22 de ani are Julian Alvarez

Cine este Julian Alvarez

Julian Alvarez este un produs al Academiei de Fotbal a celor de la River Plate, cumpărat în ianuarie 2022 de Manchester City pentru 22.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Alvarez a rămas la River Plate până în vară, convingându-i pe „cetățeni” să-l primească la prima echipă încă de la început, fără să îl mai împrumute la un alt club din Premier League.

Momentul decisiv pentru Julian Alvarez a fost la un meci din Copa Libertadores, când a marcat nu mai puțin de șase goluri, performanța sa ajungând să facă înconjurul planetei.

ADVERTISEMENT

În actualul sezon, Julian Alvarez a 20 de meciuri în toate competițiile pentru Manchester City, reușind să marcheze nu mai puțin de 7 goluri și a oferit 3 pase decisive.

Pentru naționala Argentinei, Julian Alvarez a strâns 19 selecții, reușind să marcheze opt goluri. În semifinala cu Croația, Julian Alvarez a fost înlocuit în minutul 73 cu Paulo Dybala, starul lui AS Roma, primind din partea lui Lionel Scaloni primele minute la acest turneu.

  • 32.000.000 de euro este cota de piață a lui Julian Alvarez, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT