Sport

Jurgen Klopp, la picioarele lui Alisson după Crystal Palace – Liverpool 1-3: “Ne-a salvat din nou fundul”

Jurgen Klopp i-a mulţumit lui Alisson, portarul lui Liverpool, după ce acesta şi-a salvat echipa în câteva momente din meciul cu Crystal Palace, din Premier League.
23.01.2022 | 23:30
Jurgen Klopp la picioarele lui Alisson dupa Crystal Palace  Liverpool 13 Nea salvat din nou fundul
ADVERTISEMENT

Jurgen Klopp a ținut să-i mulțumească personal goalkeeper-ului Alisson pentru că le-a asigurat victoria „cormoranilor” împotriva echipei londoneze, Crystal Palace.

Liverpool a câștigat cu 3-1 pe Selhurst Park, dar scorul ar fi putut fi altul dacă nu era Alisson în poartă, care a blocat câteva potențiale goluri.

ADVERTISEMENT

Alisson, favoritul lui Jurgen Klopp din victoria lui Liverpool cu Crystal Palace

Crystal Palace a creat câteva contraatacuri periculoase pentru Liverpool, dar Alisson a fost mai mult decât la înălțimea provocării. El a blocat mingile lui Jean-Philippe Mateta, Odsonne Edouard și Michael Olise.

Reacționând la prestația lui Alisson, Klopp a declarat pentru Sky Sports: „I-am spus chiar acum: ‘Îți mulțumesc că ne-ai salvat din nou fundul’ ”.

ADVERTISEMENT

„El a spus: ‘Asta este treaba mea’. Desigur, este foarte util să ai un portar de talie mondială în poartă”, a adăugat antrenorul lui Liverpool.

Portarul de 29 de ani a fost învins o singură dată de către gazde în timpul meciului, dar Alisson nu a putut face nimic în această situație întrucât a fost singur împotriva a doi adversari. Mateta i-a pasat lui Edouard, care a trimis balonul în poarta goală.

ADVERTISEMENT

Oxlade-Chamberlain l-a lăudat și el pe Alisson

Mijlocașul englez a fost recunoscător eforturilor lui Alisson de a salva meciul. Alex Oxlade-Chamberlain a precizat că Liverpool nu are pe nimeni altcineva la echipă precum portarul brazilian.

El a spus: „După 35 de minute ne-am scăzut puțin standardele. Alisson ne-a salvat de câteva ori în trecut și astăzi a avut câteva momente bune. Nu avem pe nimeni altcineva pe care să ni-l dorim în afară de el”.

ADVERTISEMENT

„Când am avut 2-0, nu am jucat atât de bine pe cât știam că trebuie. Uneori trebuie să treci prin acele perioade și să înfrunți furtuna”, a adăugat Chamberlain.

Victoria din sudul Londrei a redus avantajul lui Manchester City în fruntea clasamentului la nouă puncte. De asemenea, Liverpool are un meci în plus față de rivalii lor.

Deși șansele lui Liverpool la câștigarea titlului au mai crescut puțin după această victorie, mai ales după egalul lui City cu Southampton, Klopp nu se gândeşte la trofeu..

„Distanța (n.r.până la Manchester City) este prea mare pentru a vorbi despre acest lucru, așa că nu trebuie să facem asta. Trebuie doar să câștigăm meciuri de fotbal”, a spus antrenorul de pe Anfield.

Apoi a adăugat: „Fiecare meci din Premier League este dificil, așa cum am văzut astăzi. L-am făcut mai interesant decât era necesar! Vom vedea ce se va întâmpla în ultimele luni”.

ADVERTISEMENT
Tags: