Sport

Selecționerul Senegalului îi răspunde dur lui Jurgen Klopp: ”Respect Liverpool, nu și pe el”

Managerul lui FC Liverpool, Jurgen Klopp, este atacat din toate părțile după ce a spus despre Cupa Africii pe Națiuni că ar fi un ”mic turneu”. Selecționerul Senegalului i-a dat replica.
06.12.2021 | 16:30
Selectionerul Senegalului ii raspunde dur lui Jurgen Klopp Respect Liverpool nu si pe el
ADVERTISEMENT

FC Liverpool luptă pe toate fronturile în actualul sezon, Liga Campionilor, Premier League, Cupa și Cupa Ligii Angliei, iar pentru acest lucru are nevoie de toți jucătorii.

Managerul german al ”cormoranilor” s-a declarat în repetate rânduri ”dușmanul” pauzelor internaționale. În luna ianuarie acesta își va pierde trei dintre cei mai importanți jucători – Mohamed Salah, Naby Keita și Sadio Mane, care vor evolua în Cupa Africii pe Națiuni.

ADVERTISEMENT

Jurgen Klopp a intrat în ”gura” selecționerilor africani

Polemica a fost declanșată de Jurgen Klopp la finalul meciului Liverpool – Porto din Liga Campionilor când s-a declarat fericit că nu mai există pauze internaționale și că va avea întreg lotul de jucători la dispoziție pentru perioada următoare.

A mai spus și că există, totuși, ”un mic turneu în ianuarie”, amintind de Cupa Africii pe Națiuni, iar acest lucru a declanșat un veritabil scandal internațional.

ADVERTISEMENT

Aliou Cisse, selecționerul Senegalului, i-a dat o replică dură lui Jurgen Klopp amintindu-i neamțului că echipa sa nu a câștigat nici un trofeu atunci fără jucătorii africani Mohamed Salah, Sadio Mane, sau Joel Matip.

”Respect Liverpool, dar nu și pe Klopp, care subminează evenimentele fotbalistice din Africa. E unde e azi datorită jucătorilor africani.

ADVERTISEMENT

A pierdut fiecare finală jucată înainte ca Salah, Mane sau Matip să vină și să îl salveze”, a tunat Aliou Cisse, anyrenorul lui Sadio Mane în selecționata Senegalului.

Un jurnalist nigerian i-a cerut lui Jurgen Klopp să-și prezinte public scuze pentru că a desconsiderat Cupa Africii pe Națiuni

Imediat după finalul partidei Liverpool – FC Porto din Liga Campionilor, când Jurgen Klopp a catalogat Cupa Africii pe Națiuni ca fiind un ”mic turneu”, jurnalistul nigerian Ojora Babatunde i-a cerut germanului să-și prezinte public scuze față de fotbalul african.

ADVERTISEMENT

Klopp a ripostat susținând că a fost înțeles greșit pentru că nu este ”vorbitor nativ” de limbă engleză. Neamțul a refuzat să-și ceară scuze și a continuat discuția cu ceilalți jurnaliști aflați la conferința de presă.

”Eu știu că nu aș gândi niciodată așa, nu înțeleg de ce ai înțeles asta (i-a spus jurnalistului nigerian – n.r.), să fiu sincer. Nu a fost intenția mea, dar ai vrut să faci un subiect din asta, ceea ce nu este ok deloc”, s-a apărat Jurgen Klopp.

Cupa Africii pe Națiuni se va disputa în perioada 9 ianuarie – 6 februarie anul viitor, iar din lotul lui FC Liverpool vor participa la această competiție Mohamed Salah (Egipt), Sadio Mane (Senegal) și Naby Keita (Guinea).

ADVERTISEMENT