Sport

Jurgen Klopp visează la o remontada istorică după Liverpool – Real Madrid 2-5: „Abia aștept jocul!”. Ce și-a propus Ancelotti

Jurgen Klopp a vorbit despre partida retur dintre Real Madrid și Liverpool din Liga Campionilor. Antrenorul „cormoranilor” nu și-a pierdut speranța pentru o calificare miraculoasă.
14.03.2023 | 22:55
Jurgen Klopp viseaza la o remontada istorica dupa Liverpool  Real Madrid 25 Abia astept jocul Ce sia propus Ancelotti
Jurgen Klopp crede în șansele lui Liverpool de a se califica în sferturile Ligii Campionilor. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Liverpool a pierdut partida tur de pe Anfield cu Real Madrid din optimile Ligii Campionilor, scor 2-5, iar „cormoranii” caută calificarea miraculoasă în returul de pe Santiago Bernabeu, programat miercuri, 15 martie, de la ora 22:00. Jurgen Klopp a declarat la conferința de presă premergătoare meciului că speră ca Liverpool să întoarcă scorul chiar dacă șansele sunt infime.

Jurgen Klopp, optimist înaintea returului dintre Real Madrid și Liverpool: „Dacă există o șansă de 1% să ne calificăm, mi-ar plăcea să încerc”

Liverpool a avut un start lansat de partidă în meciul tur de pe Anfield și a condus cu 2-0, însă Real Madrid a marcat de cinci ori consecutiv și și-a asigurat un avantaj consistent pentru returul de pe Santiago Bernabeu. Istvan Kovacs s-a aflat la centru la meciul din Anglia și a fost aspru criticat de britanici pentru că nu a acordat penalty la o fază petrecută în startul reprizei secunde.

ADVERTISEMENT

Jurgen Klopp este conștient că șansele lui Liverpool sunt foarte mici, însă speră la o minune. „După meciul de pe Anfield, aș fi zic că Real Madrid se va califica, dar dacă există o șansă de 1% să ne calificăm, mi-ar plăcea să încerc.

Suntem aici să ne duelăm cu un adversar foarte puternic și să încercăm să câștigăm. Este posibil. Nu este probabil, dar este posibil. Este o misiune grea. Nu suntem în cea mai bună situație, dar abia aștept jocul.

ADVERTISEMENT

Nu știu dacă în sezonul ăsta avem cea mai bună șansă. Nu suntem aici să îi spunem lui Real Madrid să fie atentă, nu suntem în acea situație. Trebuie să jucăm extrem de bine pentru a avea o șansă”, a declarat Jurgen Klopp, la conferința de presă premergătoare meciului.

Jurgen Klopp, doar cuvinte de laudă la adresa lui Real Madrid: „Au respectul meu”

Real Madrid este cu un pas în sferturile Ligii Campionilor, competiție pe care a cucerit-o în sezonul trecut după o finală cu Liverpool, scor 1-0. Jurgen Klopp a avut doar cuvinte de laudă la adresa campioanei Europei și i-a remarcat pe jucătorii „galacticilor”.

ADVERTISEMENT

„Dacă sunt singurul care crede că avem opțiuni, este bine. Cu siguranță, vom încerca. Respectăm competiția și sportul nostru. Nu avem nimic de pierdut. Real Madrid este o echipă uriașă. Nimic nu îi poate doborî.

Au respectul meu. Este o generație incredibilă. Modric poate juca până la 45 de ani, la fel și Benzema. Apoi sunt jucătorii tineri. Vorbim de un club uriaș, dar am învățat niște lucruri de la el care ne pot face mai puternici”, a mai spus Jurgen Klopp.

ADVERTISEMENT

Carlo Ancelotti și-a propus ca Real Madrid să joace ofensiv în returul cu Liverpool: „Nu vom face calcule mâine”

Deși are în spate un avantaj consistent, Carlo Ancelotti a precizat că Real Madrid nu se va apăra în meciul de pe Santiago Bernabeu. Mai mult decât atât, antrenorul italian a mărturisit că „galacticii” vor încerca să practice cel mai bun joc ofensiv.

„Trebuie să facem un meci ca cel din prima manșă. Să fim foarte concentrați de la început și să obținem calificarea. Nu am vorbit prea mult despre prima manșă. Am făcut multe lucruri bine. Nu vom face calcule mâine. Vrem să jucăm cel mai bun fotbal ofensiv al nostru. Ne vom gândi mai mult la atac.

Camavinga este foarte important. Este adevărat că face greșeli foarte evidente, dar joacă atât de bine încât sunt uitate. Joacă meciuri atât de bune încât oamenii uită de greșelile pe care le face. El este de neatins astăzi și va fi și în viitor.

Pentru meciul de mâine, experiența și energia vor fi importante. Meciul de mâine este mai complicat pentru noi decât pentru Liverpool la nivel mental”, a declarat Carlo Ancelotti.

ADVERTISEMENT