News

Jurnalista TVR Marina Almășan, despre nunta lui Simion. „Nu știu câte procente va câștiga politicianul..eu n-aș fi riscat”

Cunoscuta jurnalistă și producătoare TVR, Marina Almănaș, a comentat și ea evenimentul acestor zile, nunta lui George Simion, și în special decizia de politizare a cununiei din partea liderului AUR
28.08.2022 | 16:13
Jurnalista TVR Marina Almasan despre nunta lui Simion Nu stiu cate procente va castiga politicianuleu nas fi riscat
Jurnalista TVR, despre nunta liderului AUR. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Jurnalista TVR Marina Almănaș s-a ferit să ia partea uneia din cele două tabere, cei care critică și cei care au susținut modul în care liderul AUR a decis să-și organizeze nunta, susținând că cei doi miri au avut dreptul de a-și organiza nunta așa cum au dorit.

Nunta lui Simion, între „bâlci politic” și voința mirilor

Nunta liderului AUR, și în special ultra-mediatizarea evenimentului, a împărțit presa și opinia publică în două tabere. Pe de o parte sunt cei care susțin că cei doi miri au dreptul să-și celebreze uniunea așa cum doresc, iar pe de altă parte sunt cei care l-au acuzat pe Simion că a căutat să exploateze acest eveniment în scopuri pur electorale.

ADVERTISEMENT

Cunoscuta jurnalistă TVR, Marina Almășan, cea care a fost criticată recent pentru poziția sa în scandalul provocat de Buhnici, s-a declarat în tabăra celor care susțin că cei doi miri au dreptul să-și organizeze nunta așa cum doresc, și chiar a subliniat că a numi această nuntă un bâlci reprezintă o bătaie de joc la adresa celor doi. Aceasta a adus în discuție și alte nunți extravagante, care, la fel, par a fi organizate mai degrabă pentru imaginea mirilor.

„Bună dimineața! Îmi voi începe “ziua virtuală ușor “atipic”, referindu-mă la un eveniment care n-are nicio legătură cu mine.. Știind-mi limba afurisită, câțiva colegi jurnaliști m-au sunat ieri, încercând sa mă atragă într-o “capcană” . Întrebarea lor era : cum mi s-a părut “bâlciul” nunții lui Simion? După ce le-am reamintit sec că noi ăștia de la TVR, nu avem voie să facem politică, le-am promis că-mi voi posta în zori opinia pe Facebook. Deși…după episoade precum cel cu celulitele lui Buhnici, am început să mă cam feresc de opinii care știu că îmi vor fi răstălmăcite. Un cuvânt însă nu mi-a dat pace : “bâlci” .

ADVERTISEMENT

Și mi s-a părut o mare mitocănie să-ți bați joc de evenimentul cel mai fericit din viața unui cuplu. La urma urmei, fiecare este liber să-și organizeze nunta fix așa cum dorește, atâta timp cât “gălăgia” nu mă trezește din somn. Și, credeți-mă, noaptea asta am dormit foarte bine. Eu nu-mi permit să comentez public penibilele nunți ale unor personalități, cu finanțare mult mai discutabilă, întâmplate prin colțuri exotice de lume, în ținute sfidătoare, cu meniuri într-atât de sofisticate, încât nu ți-e ușor nici măcar să rostești numele bucatelor. Libertatea alegerii o are fiecare cuplu; în fond, importantă e iubirea care-i leagă pe cei doi și nu felul în care aleg aceștia să împacheteze această zi memorabilă”, a scris Mariana Almănaș pe pagina ei de Facebook.

Reamintim că Mariana Almănaș a avut un editorial în care i-a luat apărarea lui George Buhnici pentru pozițiile sale considerate sexiste, iar în urma criticilor primite jurnalista de la TVR și-a cerut scuze public.

ADVERTISEMENT

Cum i s-a părut nunta lui Simion

În ceea ce privește concret nunta liderului AUR, jurnalista TVR a susținut că nunta în sine nu i-a displăcut, părând un eveniment bine organizat la care oamenii s-au simțit bine. Pe de altă parte, Almănaș a evitat să se poziționeze cu privire la politizarea evenimentului, susținând că a fost pur și simplu alegerea celor doi miri.

„Legat de Simion? Am urmărit sporadic evenimentul și, sincer, nu mi-a displăcut. L-am dezbrăcat de haina de politician și, așa, rămas în ie, l-am lăsat să-și îmbrățișeze în tihnă drăgălașa aleasa, m-am bucurat pentru ei, pentru clipa lor de fericire și chiar și pentru decizia de a o împărți cu atâta lume. Eu personal…n-aș fi riscat. Desigur că ei și-au asumat și consecințele unei astfel de decizii.

ADVERTISEMENT

Nu știu câte procente va câștiga politicianul în urma acțiunii sale publice, am constatat însă că lumea s-a distrat la nuntă, că presa s-a arătat vădit interesată de eveniment ( chiar dacă unii și-au reprimat forțat intenția de a-l promova), că mirii păreau foarte fericiți și îndrăgostiți și că nunta lor, ridicată la rangul de “nuntă a anului”, foarte bine organizată altminteri ( aici a vorbit producătorul de televiziune din mine), a fost cu siguranță o nuntă “de pomină”. Adică, potrivit etimologiei slave a cuvântului, memorabilă. Greu de uitat. Și de către ei, și de către cei care-i prețuiesc dar și de către cei cărora Simion le stă în gât”, a scris jurnalista TVR pe pagina ei de Facebook.

Liderul AUR s-a căsătorit sâmbătă cu Ilinca Munteanu într-o nuntă grandioasă, la care a invitat pe oricine a dorit să participe. La evenimentul la care a fost organizat un concert, un zbor cu baloane și la care au fost invitați nenumărați jurnaliști au participat în final câteva mii de oameni. Dat fiind programul extremist al partidului AUR, presa a asemuit acest eveniment cu nunta liderului mișcării legionare, Corneliu Zelea Codreanu.

ADVERTISEMENT