Sporturi

Justine Henin, dezamăgită de jocul Simonei Halep în semifinalele Australian Open: “Mă aşteptam să schimbe ritmul!”

30.01.2020 | 11:15
Justine Henin dezamagita de jocul Simonei Halep in semifinalele Australian Open Ma asteptam sa schimbe ritmul
ADVERTISEMENT

Simona Halep a pierdut în semifinalele turneului de la Australian Open în faţa ibericei Garbine Muguruza, scor 6-7, 5-7. Constănţeanca a avut patru mingi de set ratate în prima manşă şi a servit pentru a închide setul secund, însă nu a putut profita. 

Justine Henin se aştepta mai mult de la Simona Halep: “Credeam că va face pasul în faţă”

Fosta mare jucătoare belgiană, Justine Henin, a fost dezamăgită de jocul prestat de Simona Halep spunând că se aştepta ca românca să poată să rupă ritmul şi să varieze mai mult jocul în faţa lui Muguruza:

ADVERTISEMENT

“Mă aşteptam ca Simona să schimbe puţin ritmul. Să facă diferenţa cu mai mult top spin. Nu a avut suficientă variaţie. Mă aşteptam să facă pasul în faţă, să rupă ritmul în acest fel”, a spus Henin la Eurosport.

Simona Halep nu a pierdut niciun set până în semifinalele de la Australian Open. În meciul cu Muguruza, campioana noastră a ratat patru şanse de break în primul set, pe care l-a pierdut la tiebreak.

ADVERTISEMENT

Simona Halep urcă pe locul 2 în clasamentul WTA

Românca a avut o izbucnire nervoasă imediat după ce a irosit toate acele şanse. Simona Halep şi-a făcut praf racheta după ce a izbit-o de mai multe ori de pământ la capătul primului set, pierdut cu 6-7.

În ultimul act de la Australian Open se vor duela Sofia Kenin şi Garbine Muguruza. Americanca a reuşit surpriza în prima semifinală şi a eliminat principala favorită a turneului, pe Ashleigh Barty, scor 6-7, 5-7.

ADVERTISEMENT

Totuşi, pentru Simona Halep a fost un turneu foarte bun, încheiat cu o calificare în semifinale şi cu o urcare în clasamentul WTA. Românca va ocupa de luni locul doi în ierarhia mondială, lider fiind în continuare Ashleigh Barty.

Mats Wilander consideră că mingile de set irosite de româncă au destabilizat-o, fiind unul dintre momentele hotărâtoare ale confruntării: “Cred că este crucial momentul în care Halep a avut mingi de set. Schimbă totul un astfel de moment. Schimbă încrederea, schimbă momentul. Garbine are lovituri puternice. Serviciul este o armă”

ADVERTISEMENT
  • 2 WTA este locul pecare îl va ocupa Simona Halep de luni 
  • 700.000 de euro a câştigat Simona Halep la Melbourne

 

ADVERTISEMENT