Sport

Juventus, martirizată în Italia după rușinea cu Chelsea: ”Umilință în ritmurile de ole ale fanilor englezi”

Chelsea a spulberat-o pe Juventus în derby-ul Grupei H, dar presa italiană nu a putut suporta umilința și a avut numai cuvinte grele la adresa formației lui Max Allegri.
24.11.2021 | 01:11
Juventus martirizata in Italia dupa rusinea cu Chelsea Umilinta in ritmurile de ole ale fanilor englezi
ADVERTISEMENT

”Bătrâna Doamnă” a pierdut extrem de clar la Londra, scor 0-4, și a coborât pe poziția secundă a clasamentului cu o etapă înainte de încheierea fazei grupelor.

Multipla campioană a Italiei își continuă astfel sezonul mizerabil, după ce în Serie A este pe un dezmăgitor loc 8, la 11 puncte puncte de Napoli și Milan aflate în fruntea ierarhiei.

ADVERTISEMENT

Rușinea suferită de Juventus la meciul cu Chelsea i-a înfuriat pe italieni

Rușinea suferită de Juventus pe terenul lui Chelsea a fost greu digerată de presa din Italia, iar criticile au curs la adresa formației torineze, dominată clar pe Stamford Bridge de deținătoarea trofeului Champions League.

”Juve, ce figurație”, a titrat site-ul calciomercato.com, care a scris: ”Echipa lui Allegri a fost umilită de Chelsea în ritmurile de ole ale fanilor englezi. Un deșert de idei pentru Allegri și umbrele viitorului sunt tot mai clare.

ADVERTISEMENT

Juventus a fost supusă la Londra unei adevărate lecții de fotbal, iar cele patru goluri încasate stau mărturie. Și ar fi putut fi mai multe dacă Szczesny nu ar fi limitat pagubele. Nu există nicio scuză”.

Cum a reușit Chelsea să domine jocul

”Chelsea, lecție pentru Juve”, a fost titlul dat de cotidianul Tuttosport. ”Europa aduce Juventus înapoi pe pământ. Juventus nu a mai pierdut cu 4-0 în Europa din 9 martie 2000, de la un meci cu Celta Vigo din optimile de finală ale Cupei UEFA”, a scris sursa citată.

ADVERTISEMENT

Sub titlul ”Allegri copleșit de pokerul reușit de Chelsea”, publicația Corriere dello Sport este de părere că actuala echipă a torinezilor nu avea cum să reziste forței emanate de deținătoarea trofeului.

”Juve se prăbușește la Londra. Când Chelsea joacă ca în seara asta e greu să te opui. Mai ales pentru Juve de anul acesta. Pe Stamford Bridge a fost un meci cu sens unic, dominat în cea mai mare parte de englezi cu armele obișnuite: intensitate, pressing, viteză și mult cinism”, au scris jurnaliștii italieni.

ADVERTISEMENT

Juve, primul eșec stagional în Europa

Cotidianul Gazzetta dello Sport a titrat: ”Juve, ce prăbușire la Londra” și a continuat prin a spune că această înfrângere stârnește multă rumoare în birourile șefilor torinezi.

”Pe Stamford Bridge se termină 4-0 pentru Chelsea: Chalobah, James, Hudson-Odoi și Werner condamnă Juve la prima înfrângere a sezonului în Europa, una foarte grea”, a mai notat sursa citată.

Juventus era deja calificată înaintea acestui meci de la Londra, dar în urma acestui eșec a coborât pe poziția secundă în clasamentul grupei și la tragerea la sorți pentru optimile de finală ale optimilor ar putea da peste o formație de top a Europei.

ADVERTISEMENT