Sport

Cifrele fantastice realizate de Karim Benzema în meciul Real Madrid – Chelsea. Francezul, pe urmele lui Leo Messi

Karim Benzema are un nou sezon fantastic, iar cifrele realizate la întâlnirea Real Madrid - Chelsea sunt cu adevărat ”galactice”.
12.04.2023 | 23:15
Cifrele fantastice realizate de Karim Benzema in meciul Real Madrid  Chelsea Francezul pe urmele lui Leo Messi
Karim Benzema are un nou sezon fantastic, iar cifrele realizate la întâlnirea Real Madrid - Chelsea sunt cu adevărat ”galactice”. Sursă foto: uefa.com
ADVERTISEMENT

Starul francez își continuă recitalul început în El Clasico, atunci când a reușit un hattrick și o pasă decisivă în fața Barcelonei chiar pe Camp Nou prin care a început atacul la recordurile lui Cristiano Ronaldo.

Karim Benzema scrie istorie în partida Real Madrid – Chelsea

Meciul Real Madrid – Chelsea, din prima manșă a sferturilor de finală ale Champions League, a însemnat o nouă șansă pentru Karim Benzema să iasă la rampă și francezul nu a ratat-o reușind să deschidă scorul după o fază superbă a ibericilor.

ADVERTISEMENT

Superstarul francez a ajuns astfel la 14 goluri marcate în ultimele 9 meciuri eliminatorii din Champions League, nu mai puțin de 11 dintre acestea venind împotriva unor formații din Anglia: 5 cu Chelsea, 3 cu Liverpool și 3 cu Manchester City.

Benzema se află acum la cota 20 de goluri înscrise împotriva echipelor englezești în Champions League și doar Lionel Messi, cu 27 de reușite, a perforat mai mult poarta britanicilor în cea mai importantă competiție intercluburi din Europa.

ADVERTISEMENT

Francezul l-a egalat pe Raul la numărul de meciuri în UCL pentru Real

Cifrele de senzație ale lui Karim Benzema nu s-au oprit aici. Cu golul marcat pe Santiago Bernabeu în meciul cu Chelsea, el a ajuns la cota 18 reușite în anul calendaristic 2023 și l-a egalat pe atacantul lui Manchester City, Erling Haaland.

Această partidă reprezintă și o altă bornă importantă pentru Benzema. El a ajuns la 130 de meciuri jucate pentru Real Madrid în Champions League și este pe locul secund în istoria madrilenilor, la egalitate cu marele Raul.

ADVERTISEMENT

Francezul l-a depășit pe fostul său coechipier Sergio Ramos, plecat între timp la PSG, care a rămas la 129 de jocuri. Lider autoritar în această ierarhie este fostul mare portar Iker Casillas, care a jucat de 150 de ori pentru ”galactici” în Champions League.

Benzema s-a luat la trântă cu recordurile

În faza precedentă a Champions League, când Real Madrid a trecut de o manieră categorică de Liverpool, Karim Benzema a reușit o performanță unică. A devenit jucătorul cu cele mai multe reușite împotriva ”cormoranilor” în UCL.

ADVERTISEMENT

Starul francez a marcat până acum 34 de goluri în fazele eliminatorii din Champions League și este pe locul 3 în acest clasament, fiind devansat doar de Cristiano Ronaldo (67) și Lionel Messi (49).

ADVERTISEMENT