Sport

Karim Benzema, incertitudini în ceea ce privește prezența la Campionatul Mondial: „Dacă va merge sau nu este decizia sa”

Carlo Ancelotti nu s-a putut baza pe Karim Benzema în ultimele meciuri din La Liga, iar prezența atacantului francez la Cupa Mondială este pusă sub semnul întrebării.
09.11.2022 | 16:21
Karim Benzema incertitudini in ceea ce priveste prezenta la Campionatul Mondial Daca va merge sau nu este decizia sa
Karim Benzema nu va juca pentru Real Madrid în ultimul meci din La Liga înainte de startul Cupei Mondiale. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Karim Benzema a câștigat pentru prima oară în carieră Balonul de Aur. Decernarea a avut loc pe 17 octombrie, însă de atunci, atacantul francez a mai evoluat doar 28 de minute pentru Real Madrid. Carlo Ancelotti, antrenorul „galacticilor”, a dezvăluit că vârful lui Real Madrid va lipsi din lot pentru ultimul meci din campionat înainte de Cupa Mondială.

Carlo Ancelotti, noi detalii despre starea de sănătate a lui Karim Benzema

Karim Benzema s-a accidentat la coapsa stângă și a lipsit de pe gazon în ultima perioadă. Balonul de Aur a intrat doar 28 de minute în ultima partidă a lui Real Madrid din grupele Champions League, scor 5-1 cu Celtic. Carlo Ancelotti a anunțat înaintea meciului împotriva lui Cadiz că Benzema nu va putea să își ajute echipa.

ADVERTISEMENT

„Karim Benzema nu a fost capabil să ajute echipa în aceste meciuri. A încercat să se recupereze, dar nu a putut. Nu este o accidentare majoră”, a declarat Carlo Ancelotti. Antrenorul italian a îndreptat discuția spre Campionatul Mondial, acolo unde Franța se află în grupa D alături de Danemarca, Australia și Tunisia.

„Nu am nimic de spus (n.r. – despre absența sa pentru a se proteja pentru prezența la Cupa Mondială). Primul care este deranjat de situație este chiar Benzema, pentru că va merge la Qatar cu doar câteva minute de joc la activ.

ADVERTISEMENT

Karim Benzema are un discomfort, nu este recuperat 100%, de aceea nu a fost în echipă în ultima perioadă. Dacă va merge sau nu în Qatar este decizia sa”, a mai spus Carlo Ancelotti.

N’Golo Kante şi Paul Pogba, marile absenţe ale Franţei pentru Campionatul Mondial din Qatar

N’Golo Kante şi Paul Pogba sunt principalii absenţi din formaţia pregătită de Didier Deschamps. Mijlocaşul lui Chelsea va rata competiţia care va avea loc în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie din cauza unei accidentări la tendoane.

ADVERTISEMENT

Unul dintre cei mai buni mijlocași defensivi din lume, N’Golo Kante, a suferit o intervenție chirugicală în luna octombrie și va fi apt de joc abia peste 4 luni. Cealaltă absență semnificativă din lotul campioanei mondiale este Paul Pogba.

Fotbalistul lui Juventus, care s-a aflat în centrul unui scandal la finalul lunii septembrie, se afla într-o cursă de revenire pentru Campionatul Mondial din Qatar după accidentarea din vară de la genunchi, însă potrivit Football Italia, jucătorul în vârstă de 28 de ani a suferit o nouă ruptură și nu va putea fi apt pentru startul turneului final.

ADVERTISEMENT

Lotul Franței e aproape gata. Anunțul francezilor despre jucătorii selectați de Didier Deschamps

Didier Deschamps va face public lotul pentru Cupa Mondială din Qatar miercuri, 9 noiembrie, ora 21:00. Selecționerul „cocoșilor galici” s-a hotărât asupra a 19 din cei 26 de jucători eligibili pentru turneul final, anunță presa din Franța.

Dacă în zona defensivă și zona mediană Didier Deschamps are probleme, în atac, selecționerul Franței se poata baza pe o adevărată forță ofensivă. Tehnicianul va trebui să decidă dacă va putea miza pe Raphael Varane și Presnel Kimpembe, ambii aflați în recuperare. William Saliba, Lucas Hernandez, Theo Hernandez, Benjamin Pavard și Jonathan Clauss vor fi prezenți la Cupa Mondială.

În zona mediană, Didier Deschamps va miza sigur pe Youssouf Fofana de la AS Monaco, Adrien Rabiot de la Juventus Torino și Aurelien Tchouameni de la Real Madird. Guendouzi, Boubacar Kamara, Nbdombele și Veretout sunt variantele pe care le mai are la dispoziție selecționerul francez.

În atac cel mai probabil Mbappe și Benzema vor fi apți de joc, în timp ce Deschamps îi va putea alinia și pe Kinglsey Coman de la Bayern Munchen, Christopher Nkunku de la Leipzig, Olivier Giroud de la AC Milan, Antoine Griezmann de la Atletico Madrid și Ousmane Dembele de la FC Barcelona.

ADVERTISEMENT