Sport

Karim Benzema, pe urmele lui Cristiano Ronaldo. A ajuns la 15 goluri înscrise în El Clasico și l-a egalat pe Raul. Francezul stă bine și la capitolul pase decisive

Karim Benzema este pe urmele lui Cristiano Ronaldo la numărul de goluri marcate în El Clasico, ajungând la 15 reușite.
06.04.2023 | 00:05
Karim Benzema pe urmele lui Cristiano Ronaldo A ajuns la 15 goluri inscrise in El Clasico si la egalat pe Raul Francezul sta bine si la capitolul pase decisive
Karim Benzema, pe urmele lui Cristiano Ronaldo la numărul de goluri în El Clasico. Sursă foto: goal.com
ADVERTISEMENT

Atacantul francez stă bine și la capitolul pase decisive, având un total de 11 și continuă să arate că este într-o formă excelentă, după ce în ultimul meci din campionat, împotriva lui Real Valladolid, a reușit o „triplă”.

Karim Benzema, pe urmele lui Cristiano Ronaldo la numărul de goluri în El Clasico

Karim Benzema se află pe urmele lui Cristiano Ronaldo la numărul de goluri marcate în El Clasico și după „tripla” de senzație din Copa del Rey, atacantul francez l-a egalat pe Raul Gonzalez.

ADVERTISEMENT

Cel mai bun marcator al lui Real Madrid în meciurile contra Barcelonei, din toate timpurile, este Cristiano Ronaldo, care are nu mai puțin de 20 de goluri înscrise.

În plus, Karim Benzema are și 11 pase decisive în meciurile contra Barcelonei. Totodată, este primul hattrick din carieră al francezului în duelurile contra catalanilor.

ADVERTISEMENT

Prima „dublă” a lui Karim Benzema împotriva Barcelonei a venit 2014, la un meci din campionat, în care catalanii au reușit să se impună, scor 4-3, în ciuda golurilor marcate de francez.

  • 35 de ani are Karim Benzema

Un nou sezon bun făcut de Karim Benzema pentru Real Madrid

Karim Benzema continuă să fie în cea mai bună formă, chiar dacă a ajuns la 35 de ani, iar în actualul sezon a reușit să marcheze 25 de goluri și să ofere 6 pase decisive în 31 de meciuri, jucate în toate competițiile pentru Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Este a doua oară, de când se află la Real Madrid, când reușește să înscrie două „triple” consecutive. Prima dată s-a întâmplat în sezonul 2015-2016, când marca într-un meci de Champions League cu Malmo și într-un duel din campionat cu Rayo Vallecano.

Ultimul jucător care a reușit să înscrie un hattrick în El Clasico este Luis Suarez, într-o victorie de răsunet a catalanilor împotriva rivalilor, scor 5-1, partidă jucată în sezonul 2018-2019.

ADVERTISEMENT

„O să mă retrag de la Real Madrid. Nu există altă opțiune pentru mine, sunt mai bucuros ca niciodată la Real!”, declara Karim Benzema în toamnă, după ce a primit Balonul de Aur. În urma victoriei cu Barcelona, Real Madrid ajunge în finala Copei del Rey după o pauză de 8 sezoane.

  • 35.000.000 de euro este cota de piață a lui Karim Benzema, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT