News

Kasparov: Merkel și Obama trebuie să meargă la Kiev și să-și ceară iertare! Germania și Franța au livrat echipament militar Rusiei după 2014

Marele șahist și opozant al lui Putin, Gari Kasparov, spune că Merkel și Obama trebuie să meargă la Kiev și să-și ceară iertare, pentru că rpin atitudinea lor l-au încurajat pe liderul de la Kremlin.
04.05.2022 | 21:15
Kasparov Merkel si Obama trebuie sa mearga la Kiev si sasi ceara iertare Germania si Franta au livrat echipament militar Rusiei dupa 2014
Kasparov: Merkel și Obama trebuie să meargă la Kiev și să-și ceară iertare! Germania și Franța au livrat echipament militar Rusiei după 2014
ADVERTISEMENT

El a explicat că atitudinea împăciuitoare a Occidentului, mai ales a Statelor Unite sub prședinția lui Barack Obama, față de crimele de război ale Rusiei și interesele de afaceri germane promovate de fostul cancelar Angela Merkel sunt, de fapt, acte de complicitate la actualele crime de război ale lui Vladimir Putin.

„L-au încurajat pe Putin”

Merkel și Obama trebuie să vorbească! Eu vreau s-o aud pe Angela Merkel, ea a fost liderul de facto al Europei, și a făcut tot ce a fost posibil ca Europa să devină dependentă de hidrocarburile rusești. Putem spune că au fost interese reci de afaceri, dar a fost și cinism. Pentru că Putin nu separă afacerile de politică”, acuză Gari Kasparov.

ADVERTISEMENT

Celebrul șahist spune că „Merkel a făcut tot ce a putut pentru a paraliza Europa în fața Rusiei” și, la toate cererile Kremlinului, indiferent cât de strigătoare la cer erau, ea a reacționat îngăduitor”. De exemplu, Germania condusă de Angela Merkel s-a opus primirii Ucrainei în NATO, gest care ar fi împiedicat actualul război, în opinia lui Kasparov.

Obama, prin mandatul său, l-a încurajat pe Putin. Aceia sunt anii în care Putin «a părăsit biroul». Și când s-a întors și a atacat în Siria, răspunsul a fost: «flexibilitate». Obama l-a ridiculizat ăe Mitt Romney, care atrăgea atenția că cel mai mare pericol pentru America și pentru democrație este Rusia lui Putin, spunându-i să verifice calendarul, să vadă că lumea nu mai e în timpul Războiului Rece, a mai spus dizidentul rus.

ADVERTISEMENT

„Merkel și Obama trebuie să meargă la Kiev și să-și ceară iertare!”

Sunt atât de mulți politicieni și indivizi privați și oameni de afaceri care s-au dus să-l îmbrățișesze pe Putin, ignorând că e un criminal de război”, mai acuză celebrul campion de șah.

Vreau ca Merkel și Obama să meargă la Kiev și să-și ceartă iertare, nu să vorbească ca si când nu ar fi avut nicio legătură cu acest conflict. Crime de război au fost și la Aleppo, și la Groznîi, a fost o linie care acum se termină la Mariupol și Bucea”, mai spune Kasparov, subliniind că cei doi lideri nu pot să pretindă că nu știau despre aceste orori comise de trupele lui Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT

În plus, mai spune dizidentul, „Germania și Franța au livrat echipament militar Rusiei” chiar și după ce Kremlinul anexase Peninsula Crimeea și deschisese frontul din cele două republici separatiste Donețk și Lugansk.

Totdeauna poți să faci mai multe, o parte dintre sancțiunile decise după invazie puteau fi luate înainte. Sancțiunile au caracter preventiv, nu pot opri un tanc, acum UE dezbate al șaselea pachet de sancțiuni. Dar dacă ai șase pași, de ce niciunul nu a fost făcut înainte? Sancțiunile din 2014 au fost o glumă proiastă. Uitați-vă la cantitatea de gaz cumpărată de Europa, mai ales de Germania, de la Rusia, Germania și-a dublat importul din 2014”, a mai spus Kasparov.

ADVERTISEMENT
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită:...
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită: „Totul are o limită, indiferent cât de faimos ești”
E gata: ”cuplul anului” e istorie! A anunțat despărțirea și a descris relația...
E gata: ”cuplul anului” e istorie! A anunțat despărțirea și a descris relația într-un singur cuvânt
Când vine aderarea terestră la spațiul Schengen. “Este un pas important înainte, după...
Când vine aderarea terestră la spațiul Schengen. “Este un pas important înainte, după 13 ani de așteptare”
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Femeia bătută în Centrul Vechi ar fi o prostituată. Agresorul, un cetăţean moldovean,...
Femeia bătută în Centrul Vechi ar fi o prostituată. Agresorul, un cetăţean moldovean, ar fi fost clientul ei
Scandalul amoros al secolului, în Țara Românească. Vodă care și-a trimis la ospiciu...
Scandalul amoros al secolului, în Țara Românească. Vodă care și-a trimis la ospiciu nevasta, pentru a trăi cu amanta
Informația pe care Putin o ține la secret din 2022. Ce nu vrea...
Informația pe care Putin o ține la secret din 2022. Ce nu vrea să se știe despre războiul din Ucraina
Ce scrie pe crucea Mioarei Roman. Puțină lume știa acest lucru
Ce scrie pe crucea Mioarei Roman. Puțină lume știa acest lucru
Programul Noua Casă 2024. Documente necesare și condiții de eligibilitate
Programul Noua Casă 2024. Documente necesare și condiții de eligibilitate
Ce artist celebru din România pleacă la Asia Express cu IUBITUL LUI. Lista...
Ce artist celebru din România pleacă la Asia Express cu IUBITUL LUI. Lista completă a concurenților
Anunţul TAS cu privire la Simona Halep. Campioana noastră s-ar putea retrage
Anunţul TAS cu privire la Simona Halep. Campioana noastră s-ar putea retrage
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6...
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6 ani de la fuga lui din România: și-a drogat victimele și le-a filmat. Inițial, a ajuns la Poliție ca victimă
Nouria Nouri, replică dură pentru Daniel Iordăchioaie, după ce s-a văitat că a...
Nouria Nouri, replică dură pentru Daniel Iordăchioaie, după ce s-a văitat că a crescut singur doi copii, după divorț: „Tatăl ? Știm cu toții cât se implică…”