News

Kelemen Hunor: „În această primăvară nu e ușor să fii Gabriela Firea”. Ce spune liderul UDMR despre Nicușor Dan și Cătălin Cîrstoiu

Kelemen Hunor, despre șansele lui Nicușor Dan și Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. Liderul UDMR rezumă situația Gabrielei Firea
27.03.2024 | 13:38
Kelemen Hunor In aceasta primavara nu e usor sa fii Gabriela Firea Ce spune liderul UDMR despre Nicusor Dan si Catalin Cirstoiu
Kelemen Hunor a subliniat postura ingrată în care se află acum Gabriela Firea / Foto: colaj, Hepta
ADVERTISEMENT

Kelemen Hunor, liderul UDMR, a estimat că este foarte greu de spus în acest moment cine va câștiga alegerile locale din București, dar că va avea cele mai mari șanse candidatul care va reuși să transmită mesaje pentru mai multe categorii sociale din Capitală”.

„Primăria Generală, legitimitate și rampă de lansare”

Kelemen Hunor, liderul UDMR și fost vicepremier, a declarat că este greu și prea devreme să se spună cine va căștiga alegerile locale în București, dar că este „de înțeles” bătălia pentru Primăria Capitalei, unde primarul Capitalei este „cel mai votat om, după președintele României”.

ADVERTISEMENT

„E de înțeles lupta aceasta foarte, foarte puternică pentru Primăria Generală, că e cel mai votat om după președintele României, îți dă o legitimitate, o vizibilitate foarte mare și, cum am văzut pentru foarte mulți, a fost o rampă de lansare mai departe în politica națională. Deci, din acest punct de vedere, este, e foarte complicată această luptă”, a declarat Kelemen Hunor pentru B1TV.

Structura diferită a Bucureștiului

În continuare, liderul UDMR a subliniat că Bucureștiul este specific față de alte orașe din România, cu o structură socială diferită și un electoral aparte.

ADVERTISEMENT

„Pe de altă parte, Bucureștiul are o structură socială foarte diferită de multe alte orașe mai mici sau mai mari și fiecare categorie socială probabil își caută un anumit tip de candidat. Acum depinde cine va avea posibilitatea de a transmite mesaje pentru mai multe categorii sociale din Capitală”, a spus el.

Nicușor Dan, avantajul celui în funcție

Kelemen Hunor a spus că primarul Nicușor Dan are avantajul celui aflat deja în funcție dar în București este dificil de câștigat un al doilea mandat la Primăria Generală, dând exemplul Gabrielei Firea și dorința celor care vin din urmă de a se afirma în fața bucureștenilor.

ADVERTISEMENT

„Nicușor Dan are avantajul primarului care e în funcție, dar în București e foarte greu să câștigi un al doilea mandat. Am văzut în cazul Gabrielei Firea acum patru ani. Sigur, cei care vin din urmă au șansa de a arăta ce trebuie făcut diferit față de ce au văzut bucureștenii”, a spus Kelemen Hunor.

Cîrstoiu trebuie să „mucească foarte mult”

În opinia liderului UDMR nu are importanță dacă candidatul PSD-PNL, medicul Cătălin Cîrstoiu, a fost sau nu măsurat în sondaje. „Trebuie o personalitate care adună voturile din toate taberele, și de la PSD și de la PNL, doctoral Cîrstoiu este un om credibil din acest punct de vedere, probabil că va reuși dar trebuie să muncească foarte mult”, a spus liderul UDMR.

ADVERTISEMENT

„În această primăvară nu e ușor să fii Gabriela Firea”

Kelemen Hunor a comentat și declarațiile Gabrielei Firea, coordonatorul de campanie PSD pentru localele din București, potrivit căreia lista PSD-PNL pentru Consiliul General va fi deschisă de doi-trei specialiști propuși de „domnul candidat comun”, fără a-o pronunța numele lui Cârstoiu. „În această primăvară nu e ușor să fii Gabriela Firea”, a spus Hunor

 

ADVERTISEMENT