Life

Kevin Spacey a fost achitat de instanță. Vedeta ”House of Cards” scapă de acuzația de agresiune sexuală

Kevin Spacey din ”House of Cards” iese victorios. Acesta a fost achitat de instanță și a scăpat de acuzația de agresiune sexuală asupra unui minor.
21.10.2022 | 09:59
Kevin Spacey a fost achitat de instanta Vedeta House of Cards scapa de acuzatia de agresiune sexuala
Actorul Kevin Spacey scapă de acuzațiile de agresiune sexuală. Sursă foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Problemele pentru Kevin Spacey au apărut în anul 2017. Atunci, actorul Anthony Rapp, a depus o plângere în care îl acuză pe Spacey că i-ar fi făcut avansuri sexuale în momentul în care avea doar 14 ani.

Kevin Spacey a scăpat de acuzația de agresiune sexuală asupra unui minor.

Dezvăluirea lui Anthony Rapp a fost una dintre cele mai controversate ale mișcării #MeToo, în condițiile în care Kevin Spacey era extrem de apreciat după rolul din ”House of Cards”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, actorul a fost și gazda premiilor Tony cu puțin timp înainte de acuzațiile aduse, iar cariera sa a cunoscut o întorsătură neașteptată.

La tribunal însă, Kevin Spacey a pledat nevinovat la acuzațiile de agresiune sexuală. Același lucru l-a susținut și unul dintre avocații săi care a precizat în fața instanței că nevinovăția clientului său a fost deja dovedită.

ADVERTISEMENT

”Nu există nicio dovadă că acest lucru s-a întâmplat și o mulțime de dovezi că nu s-a întâmplat”, a spus avocatul.

Procesul în care a fost implicat Kevin Spacey a avut la bază povestea actorului Rap dintr-o noapte a anului 1986. Acesta avea doar 14 ani atunci și a participat la o petrecere în apartamentul din New York al lui Spacey.

ADVERTISEMENT

Actorul din ”Hose of Cards” avea 26 de ani la acel moment și a negat că întâlnirea ar fi avut loc vreodată. Ulterior, avocații au început să îi pună mai multe întrebări lui Rapp cu privire la cele întâmplate în acea noapte.

Relatarea evenimentelor a fost însă pusă la îndoială și drept urmare, un juriu format din 11 persoane de la Curtea Districtuală a SUA din Manhattan, a decis în favoarea lui Spacey, scrie New York Times.

ADVERTISEMENT

Reacția lui Anthony Rapp după decizia juriului

După ce a fost achitat, Kevin Spacey, în vârstă de 63 de ani, și-a îmbrățișat avocații cu lacrimi în ochi și a păstrat tăcerea. Pe de altă parte, unul dintre avocații săi a declarat pentru sursa citată că atât ea cât și clientul său se bucură că adevărul a ieșit la suprafață.

”Suntem recunoscători că juriul a văzut adevărul”, a declarat Jennifer L. Keller.

De celalată parte, reacția lui Anthony Rapp a fost una complet neașteptată. ”Ideea acestui proces a fost întotdeauna despre a face lumină”, a scris actorul pe Twitter.

ADVERTISEMENT