Life

Kinder Pingui, desertul iubit de copii. Rețeta cu care îi vei cuceri pe cei mici

05.02.2021 | 10:44
Kinder Pingui desertul iubit de copii Reteta cu care ii vei cuceri pe cei mici
ADVERTISEMENT

Kinder Pingui este unul dintre deserturile pe care copiii le adoră. Prăjitura este mâncată pe nerăsuflate de cei mici, motiv pentru care am venit cu o variantă făcută în casă, care este mult mai bună și mai savuroasă decât cea care se găsește în comerț. 

Această rețetă este găsită pe multe site-uri și forumuri culinare, însă FANATIK îți spune care sunt secretele pe care trebuie să le știi pentru a-i încânta pe cei mici și nu numai. Preparatul este foarte apreciat și în rândul adulților, în special celor iubitori de ciocolată.

ADVERTISEMENT

Bogat în ciocolată fină, acest desert pufos și rafinat îți va încânta papilele gustative încă de la prima mușcătură. Rețeta se bucură de un succes uriaș și nu vei da greș cu ea nicio secundă, trebuie doar să o încerci și îmi vei da dreptate numaidecât.

Desertul mult iubit de cei mici. Kinder Pingui, o prăjitură delicioasă

Tentația e mare când vine vorba de ciocolată, chiar și în rândul celor mici, de aceea îți propun să pregătești desertul mult iubit de copii. Kinder Pingui va ajunge imediat la inimile micuților și cu siguranță, este un preparat pe care-l vei încerca destul de des.

ADVERTISEMENT

Desertul nu este tocmai ușor de pregătit, însă rezultatul este unul pe măsura muncii depuse. Kinder Pingui te face să te lingi de degete de plăcere, e o prăjitură în fața căreia nu poți rezista și te va face să mai ceri încă o porție!

Ingrediente pentru blatul de Kinder Pingui:

  • 270 ml de ulei de floarea soarelui
  • 200 grame de zahăr tos
  • 50 ml de lapte
  • 10 ouă
  • 5 linguri de miere
  • 5 linguri de cacao
  • 5 linguri de făină
  • 5 linguri de pesmet
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • jumătate de plic de praf de copt
  • un praf de sare
ADVERTISEMENT

Ingrediente pentru prima glazură a desertului:

  • 240 grame de ciocolată cu lapte
  • 140 grame de unt
  • 4 linguri de ulei
  • 2 linguri de apă

Ingrediente pentru a doua glazură, cea de deasupra:

  • 220 grame de ciocolată cu lapte
  • 100 grame de unt
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingură de apă
  • 1 lingură de zahăr pudră

Ingrediente pentru crema prăjiturii:

  • 700 grame de frișcă
  • un plic de gelatină
  • 3 linguri de lapte
  • 2 linguri de miere
  • o sticlă de esență de vanilie.
ADVERTISEMENT

Mod de preparare Kinder Pingui, desertul mult iubit de cei mici:

  1. Primul pas care trebuie făcut este legat de blaturi. Se separă gălbenușul de albușuri de la cele 10 ouă, primele amestecându-se cu zahărul tos și cel vanilat
  2. Crema de gălbenușuri trebuie să mai conțină făină și praf de copt, care se amestecă bine până când se omogenizează toate ingredientele
  3. Se adaugă în bol și cantitatea de cacao, repetând procedura de amestec până la omogenizare
  4. Se pun pesmetul, laptele, uleiul și mierea și se continuă cu amestecatul
  5. Într-un alt bol se pun albușurile care se mixează cu un praf de sare până se obține o spumă consistentă și tare
  6. În recipientul cu albușuri se adaugă ulterior compoziția de cacao, care a fost pregătită anterior. Se încorporează bine cele două amestecuri
  7. Compoziția obținută se împarte în două tăvi tapetate în prealabil cu hârtie de copt și se dau la cuptorul preîncălzit circa 5-10 minute
  8. Prima glazură a desertului se face din topirea ciocolatei într-o cratiță, la foc mediu, în care se adaugă untul, apa și uleiul până se topesc și se omogenizează bine
  9. Cea de-a doua glazură se face exact ca prima, singura diferență fiind ingredientele
  10. Plicul de gelatină se dizolvă într-un pahar cu 200 ml de apă. Separat, frișca se bate cu mixerul până se întărește, apoi se adaugă mierea, laptele, esența de vanilie și gelatina și se mixează totul. Crema se ține la frigider
  11. Pe primul blat se întinde crema de frișcă, care se netezește foarte bine, apoi se aplică prima glazură. Se ține 10 minute la congelator pentru a se întări
  12. După stratul de glazură se aplică al doilea strat de cremă de frișcă
  13. Peste cremă se toarnă al doilea blat, cu hârtia de copt în sus, presând ușor cu mână
  14. Cea de-a doua glazură se toarnă pe suprafața blatului și se bagă din nou la congelator pentru 10 minute
  15. Peste acest strat de glazură se pune a treia parte de cremă de frișcă și se nivelează
  16. Prăjitura se netezește bine și deasupra se rade ciocolată. Poftă bună!
ADVERTISEMENT