Life

Prăjitura Diafană are un gust minunat și e gata în 15 minute. Rețeta cu care nu dau greș nici gospodinele începătoare

31.01.2021 | 17:56
Prajitura Diafana are un gust minunat si e gata in 15 minute Reteta cu care nu dau gres nici gospodinele incepatoare
Prăjitura Diafană are un gust minunat și e gata în 15 minute. Rețeta cu care nu dau greș nici gospodinele începătoare. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

FANATIK are pentru tine o rețetă delicioasă pentru acest final de săptămână. Prăjitura Diafană merge de minune atunci când nu ai timp mult la dispoziție și poate fi realizată inclusiv de gospodinele începătoare.

Acest desert pufos și simplu este gata în doar 15 minute. Prăjitura este o combinație delicioasă între vanilie, ciocolată și cocos și unde mai pui că va dispărea din farfurie încă din primele secunde. E pe placul tuturor!

ADVERTISEMENT

Rețeta merită încercată cel puțin o dată pentru că are un gust desăvârșit, precum cel din cofetăriile de nota 10. Și nici nu trebuie să depui prea mari eforturi.

Rețetă de prăjitură Diafană. Se pregătește simplu și rapid

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 250 grame de făină albă superioară
  • 150 grame de unt de calitate
  • 100 grame de zahăr alb
  • 1 lingură de cacao
  • 1 -2 linguri de smântână
  • jumătate de praf de copt
ADVERTISEMENT

Ingrediente necesare pentru crema de cocos:

  • 200 grame de nucă de cocos
  • 6 ouă de la care se folosesc albușurile
  • 10 linguri de zahăr

Ingrediente necesare pentru crema de vanilie:

  • 300 ml de lapte
  • 250 grame de unt
  • 200 grame de zahăr
  • gălbenușurile de la cele 6 ouă de mai devreme
  • 3 linguri de făină albă
  • 1 plic de budincă de vanilie
  • esență de vanilie.

Mod de pregătire prăjitură Diafană. Pașii de urmat:

  1. Într-un bol încăpător se freacă untul împreună cu smântâna, făina, praful de copt, zahărul și cacao până se formează un aluat
  2. Compoziția obținută se împarte în două părți egale. Fiecare parte de aluat se întinde pe hârtie de copt
  3. Se trece la crema de cocos care se pregătește amestecând cele 3 ingrediente: albușurile, nuca de cocos și zahărul
  4. Prima foaie de aluat se pune într-o tavă de copt, apoi se toarnă deasupra crema de cocos
  5. Următorul pas este așezarea celei de-a doua foi de aluat
  6. Se bagă tava la cuptorul încins în prealabil unde trebuie să stea 5-10 minute
  7. Între timp se face crema de vanilie amestecându-se ingredientele, fără unt și vanilie. Acestea două se pun la final
  8. Crema de vanilie se ține pe aragaz până când se îngroașă. Când este rece se adaugă untul puțin câte puțin și esența. Crema se pune peste prăjitura scoasă de la cuptor
  9. Deasupra se glazurează cu ciocolată topită și se lasă la frigider, la rece pentru a se închega mai bine
  10. Prăjitura se taie foarte ușor și este delicioasă!
ADVERTISEMENT