Sporturi

Klaus Iohannis, apostrofat de un protestatar în Piața Universității: Criminalule! Spion german

22.12.2020 | 08:38
Klaus Iohannis apostrofat de un protestatar in Piata Universitatii Criminalule Spion german
ADVERTISEMENT

Incident cu președintele Klaus Iohannis în prim plan, la 31 de ani de la comemorarea Revoluției Române din 1989.

Președintele României a depus în Piața Universității din București o coroană de flori, la fel ca și alți lideri politici.

ADVERTISEMENT

De data aceasta nu a mai ținut nici un discurs patriotic, însă a îndurat înjurăturile unui cetățean nemulțumit în timp ce se ținea momentul de reculegere.

Klaus Iohannis, înjurat de un protestatar

Iohannis s-a îndreptat, mai apoi, direct la mașină și a plecat fără să vorbească cu presa. Protestatarul, extrem de nervos, l-a acuzat pe Iohannis că este spion german și l-a făcut criminal.

ADVERTISEMENT

Câte femei gravide ai nenorocit? Criminalule! Ești spion german, rușine”, i-a strigat bărbatul, înainte să fie escortat de jandarmi la duba Jandarmeriei, pentru a fi amendat că a tulburat ordinea publică.

Popularitatea lui Klaus Iohannis, în cădere liberă

Klaus Iohannis a suferit o lovită mare în 6 decembrie 2020, când PNL a pierdut alegerile parlamentare în detrimentul PSD. În săptămânile premergătoare votului, președintele României era nelipsit de la microfoane aproape zilnic, fără a rata nicio ocazie să facă campanie electorală pentru PNL.

ADVERTISEMENT

Toate acestea s-au întors împotriva sa, mai ales că cei din AUR au avertizat că vor demara procedura de suspendare a președintelui pentru că a încălcat constituția. „Eu nu înțeleg de ce PSD nu inițiază suspendarea președintelui. Mai stau o săptămână, două, și dacă nu o inițiază, o să o inițiem noi. Românii ne-au cerut suspendarea lui”, a declarat George Simion, unul dintre liderii AUR.

Un președinte trebuie să fie un mediator, nu trebuie să fie un competitor electoral. Dacă am fi fost prima sau a doua forță politică în România, cu siguranță am fi cerut suspendarea acestui președinte care nu este iubit de poporul român, după cum s-a văzut la vot. Poporul român i-a acordat președintelui Iohannis 25%”, a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

Președintele nu mai poate candida pentru un nou mandat în 2024, astfel că popularitatea acestuia este în cădere liberă în ochii românilor, pe fondul proastei gestionări a pandemiei.

ADVERTISEMENT