News

Incendiu de pădure în Munții Maramureșului. Ministerul Apărării a trimis o aeronavă care a efectuat deja patru zboruri

Ministerul Apărării Naționale a trimis duminică o aeronavă în sprijinul pompierilor militari care intervin pentru stingerea unui incendiu de pădure ce a izbucnit în Munții Maramureșului
28.08.2022 | 18:37
Incendiu de padure in Muntii Maramuresului Ministerul Apararii a trimis o aeronava care a efectuat deja patru zboruri
Incendiu de pădure în Munții Maramureșului. Imagine de arhivă. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Pompierii militari intervin duminică pentru stingerea unui incendiu de pădure care a izbucnit în vecinătatea Vârfului Greabăn din Munţii Maramureşului.

Incendiu de pădure în Munții Maramureșului

Duminică, 28 august, pompierii militari maramureșeni intervin pentru stingerea unui incendiu forestier izbucnit în vecinătatea Vârfului Greabăn, la o altitudine de 1.400 de metri înălțime. Autoritățile au precizat că pompierii au intervenit cu o singură autospecială, însă sunt ajutați și de către angajații unui composesorat silvic din zonă.

ADVERTISEMENT

Zona unde a izbucnit incendiul se află la zece kilometri distanță de localitatea Vișeu de Sus.

„Pompierii militari maramureşeni intervin în acest moment la un incendiu de fond forestier, semnalat pe Valea Vaserului, în zona Vârfului Greabăn. La faţa locului acţionează doi ofiţeri şi cinci subofiţeri, cu o autospecială de stingere 6 x 6, din cadrul Secţiei de Pompieri Vişeu de Sus.

În sprijin acţionează şi angajaţi ai unui composesorat silvic din zonă. Forţele de intervenţie sunt coordonate de către lt.col. Piţiş Marian, inspectorul şef al ISU Maramureş”, a declarat, pentru Agerpres, Cornel Băbuţ, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş.

ADVERTISEMENT

Aeronavă militară, în sprijinul pompierilor

În condițiile în care incendiul a izbucnit într-o zonă aflată la 1.400 de metri atitudine, și care nu poate fi accesată pe cale terestră, pompierii au cerut ajutorul unei aeronave militare.

Potrivit autorităților, aeronava Ministerului Apărării Naționale a efectuat deja patru zboruri.

„Comanda inspectoratului a solicitat, cu aprobarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, o aeronavă în sprijin, pentru localizarea şi lichidarea incendiului, deoarece zona în care se manifestă acesta, situată la circa circa 10 kilometri de oraşul Vişeu de Sus, la o altitudine de circa 1.400 de metri, este inaccesibilă pe cale terestră.

ADVERTISEMENT

Ca urmare a solicitării, o aeronavă a Ministerului Apărării Naţionale a efectuat astăzi patru misiuni de stingere. Intervenţia va continua, până la lichidarea focarului”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Cornel Băbuţ.