News

Klaus Iohannis, declarații în prima zi de școală. Normele sanitare și vaccinarea, „esențiale” pentru menținerea școlilor deschise

Președintele face apel la un „efort colectiv” pentru menținerea școlilor deschise.
13.09.2021 | 10:29
Klaus Iohannis declaratii in prima zi de scoala Normele sanitare si vaccinarea esentiale pentru mentinerea scolilor deschise
ADVERTISEMENT

Președintele a participat la festivitatea de deschidere a anului școlar și a transmis un mesaj important pentru toții elevii, dar și pentru părinți, el fiind la liceul tehnologic Carol I din Valea Doftanei.

Klaus Iohannis recomandă vaccinarea. Declarațiile președintelui din prima zi de școală

Șeful statului a precizat că școlile se vor menține deschise doar dacă normele sanitare și vaccinarea vor fi respectate, el făcând un apel pentru ca acestea să fie puse în practică.

ADVERTISEMENT

„Reînceperea anului școlar are loc tot sub spectrul pandemiei. De aceea, menținerea școlilor deschise cu prezență fizică depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi, normele sanitare și vaccinarea fiind esențiale”, a spus președintele.

Președintele a transmis și un avertisment și a atras atenția asupra faptului că pandemia de coronavirus din țara noastră este departe de a se fi încheiat.

ADVERTISEMENT

Tocmai de aceea, toate regulile pe care le știm deja cu toții trebuie să fie respectate, iar printr-un „efort colectiv”, școlile pot rămâne deschise, iar elevii nu vor mai trebui să facă orele online.

„Pandemia nu s-a încheiat. Trebuie să respectăm cu strictețe măsurile stabilie de autorități pentru a ne proteja pe noi și pe cei dragi.

ADVERTISEMENT

Prin efortul nostru colectiv, creștem șansele de a avea un proces educațional relativ normal pentru toți elevii”, a mai informat președintele.

Klaus Iohannis: avem o singură șansă pentru transformarea școlilor din România

Președintele a mai vorbit și despre concursul pentru postul de director al școlilor și a precizat că această competiție trebuie să aducă în față excelența, iar criteriul prin care se vor acorda acestea este prin meritocrația.

ADVERTISEMENT

„Cred că avem o singură șansă pentru transformarea școlilor din România. Competiția pe bază de meritocrație pe care doar un concurs pentru funcțiile de conducere organizat corect, transparent și profesionist o poate asigura”, a mai declarat preșdintele.

„Investiția în calitatea didactică este un pilon important în proiectul România Educată. (…)Mi-am asumat dezideratul pentru un management profesionist, capabil să dezvolte inoveze.

În acest an când are loc concursul pentru directori în unitățile de învățământ, îmi doresc să identificăm acele insule de excelență. Ele sunt dovada clară că omul sfințește locul”, a declarat șeful statului.

Totodată, președintele a vorbit și despre PNRR și despre oportunitatea de a schimba ceva în școlile din România, prin modernizarea lor.

„Voi rămâne un partener de nădejde al tuturor școlilor care își propun să ofere condiții mai bune de învățare, care promovează echitatea, să pună elevul în centrul activității educaționale.

Prin proiectul România Educată și cu sprijinul alocărilor record prin PNRR, avem șansa unică de a transforma mediul școlar.

Există oportunitatea istorică de a realizare lucruri de amploare, amânate de decenii: dotarea laboratoarelor, măsuri pentru prevenirea abandonului școlar, învăţământul profesional dual sau digitalizarea administrației școlare”, a spus el.

ADVERTISEMENT