News

Klaus Iohannis, după întâlnirea cu Maia Sandu de la Cotroceni: ”Acordăm în continuare un ajutor major Republicii Moldova”

Klaus Iohannis a primit-o, marți, la Palatul Cotroceni, pe Maia Sandu. Președintele României a spus că țara noastră continuă să ajute Moldova pe mai multe planuri.
05.03.2024 | 14:05
Klaus Iohannis dupa intalnirea cu Maia Sandu de la Cotroceni Acordam in continuare un ajutor major Republicii Moldova
Klaus Iohannis, întrevedere cu Maia Sandu la Palatul Cotroceni. Sursa foto: presidency.ro
ADVERTISEMENT

Marți, la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a primit-o pe Maia Sandu, președinta Republicii Moldova. La finalul întrevederii, președintele României a vorbit despre sprijinul țării noastre pentru vecinii de peste Prut.

Klaus Iohannis, întrevedere cu Maia Sandu la Palatul Cotroceni: ”Ajutăm Moldova, inclusiv în privința aderării la UE”

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, efectuează în aceste zile o nouă vizită în România. Încă de duminică, aceasta a anunțat pe rețelele de socializare că în următoarele zile va fi la București.

ADVERTISEMENT

Sandu a invitat cetățenii Republicii Moldova, stabiliți în România, la o discuție. Aceasta este planificată pentru ziua de marți, 5 martie, la ora 16.30. De notat că Maia Sandu nu a oferit mai multe detalii despre întrevederi oficiale sau scopul vizitei.

Marți însă, în decurs de câteva ore, președinta Republicii Moldova s-a întâlnit cu cei mai importanți lideri ai statului român: premierul Marcel Ciolacu și președintele Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

După ce a primit-o pe Maia Sandu la Cotroceni, Klaus Iohannis a postat un mesaj pe Facebook. Acesta anunță că discuțiile cu omologul de la Chișinău s-au axat pe sprijinul acordat de România Republicii Moldova ”inclusiv în ceea ce privește aderarea la Uniunea Europeană”.

”Am primit-o astăzi, la Palatul Cotroceni, pe doamna Preşedinte Maia Sandu, cu care am avut un dialog foarte bun despre ajutorul major pe care îl acordăm în continuare Republicii Moldova, inclusiv în ceea ce privește aderarea la Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT

Este prima întrevedere dintr-o serie de întâlniri consistente pe care le voi avea pe parcursul următoarelor trei zile cu preşedinți, premieri şi lideri ai instituțiilor europene, care se află zilele acestea la București cu ocazia Congresului Partidului Popular European. Mai sunt doar câteva luni până la alegerile europarlamentare din iunie și este esențial ca în Europa să câștige din nou democrația, iar mișcările care se bazează doar pe nostalgia trecutului și oferă false soluții pentru oameni să nu se consolideze.

Sunt convins că discuțiile și dezbaterile de la București vor contura o viziune solidă pentru viitorul Europei, care va răspunde așteptărilor cetățenilor noștri pentru un trai mai bun, în siguranță și prosperitate” a scris Iohannis.

ADVERTISEMENT

Maia Sandu, discuție cu prim-ministrul Marcel Ciolacu despre cooperarea dintre Moldova și România

Într-o postare pe pagina ei de Facebook, Maia Sandu vorbește despre întâlnirea de marți dimineață cu premierul României. Aceasta spune că a avut o discuție cu Marcel Ciolacu despre cooperarea dintre Moldova și România.

Menținem angajamentul față de dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere și consolidarea interconexiunilor energetice, care aduce cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului mai aproape unii de alții.

Sprijinul necondiționat al României ne ajută să îmbunătățim calitatea vieții acasă și să avansăm cu pași hotărâți pe calea aderării la Uniunea Europeană”, precizează Sandu.

ADVERTISEMENT