News

Klaus Iohannis i-a vizitat la Floreasca pe răniții în exploziile de la Crevedia: “Suntem departe de ceea ce s-a promis la Colectiv”

Klaus Iohannis i-a vizitat marți, la spitalul Floreasca, pe răniții din exploziile de la Crevedia. Șeful statului i-a lăudat pe pompieri și a vorbit despre sistemul medical.
29.08.2023 | 16:24
Klaus Iohannis ia vizitat la Floreasca pe ranitii in exploziile de la Crevedia Suntem departe de ceea ce sa promis la Colectiv
Klaus Iohannis, concluzii după ce i-a vizitat la Floreasca pe răniții în exploziile de la Crevedia: ”Am avut tragedie după tragedie”. Sursa foto: presidency.ro
ADVERTISEMENT

Marți, 29 august, la trei zile după exploziile de la Crevedia, Klaus Iohannis a mers la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală. Aici sunt internați o parte din cei 56 de oameni răniți în urma exploziilor produse sâmbătă la o stație ilegală de GPL din comuna dâmbovițeană.

Klaus Iohannis, concluzii după ce i-a vizitat la Floreasca pe răniții în exploziile de la Crevedia: ”Am avut tragedie după tragedie”

La finalul vizitei sale, șeful statului a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre eveniment și a răspuns la o serie de întrebări din partea presei. Klaus Iohannis a ținut, în primul rând, să-i felicite pe pompieri și pe cadrele medicale implicate în intervenția de la Crevedia.

ADVERTISEMENT

I-am vizitat pe răniții care sunt aici la spital (n.r. Floreasca). Am întâlnit două categorii de persoane pe care trebuie să recunosc că le admir și le stimez: pompierii, care au fost la intervenție, profesioniști, dăruiți și care din păcate au fost răniți.

Pe de altă parte sunt medicii, întregul corp medical, care s-a mobilizat incredibil. Au preluat pacienții, i-au tratat și aceste intervenții foarte rapide au salvat vieți și destine. Și unii și alții au toată aprecierea și admirația mea. Am avut un dialog cu pacienții și le-am dorit însănătoșire grabnică.

ADVERTISEMENT

Pe cei din corpul medical i-am felicitat. Acum este foarte foarte important ca persoanele care au suferit să primească tot ce se poate face. Totul pentru ca cei răniți să revină cât mai repede la munca lor. Este momentul să ne gândim și la familiile victimelor. Să le arătăm că suntem în realitate alături de ei, că le intelegem suferința”, a spus președintele.

Klaus Iohannis a constatat că România s-a confruntat în ultimele săptămâni cu ”tragedie după tragedie”. El a cerut autorităților să analizeze în profunzime aceste evenimente și să răspundă la întrebarea ”De ce s-a ajuns până aici?”

ADVERTISEMENT

Am avut tragedie după tragedie: am avut de la 2 Mai, de la Botoșani, de la Crevedia, apoi de la Alba. Sigur, toate pot fi clasificate ca accidente, dar cred că autoritățile trebuie să meargă mult mai mult în profunzime. Întrebarea pe care cred că ne-o punem toți: de ce s-a ajuns până aici? De ce nu s-a prevenit ce ar fi putut fi prevenit?”, se întreabă șeful statului.

Klaus Iohannis, despre centrele pentru mari arși și promisiunile făcute după Colectiv: ”Poate promisiunile au fost prea mari”

Jurnaliștii prezenți la Floreasca l-au întrebat pe Klaus Iohannis despre situația spitalelor pentru mari arși și despre promisiunile făcute după Colectiv. Președintele a admis că suntem departe de promisiunile făcute la vremea respectivă. Pe de altă parte, afirmă că au fost făcute progrese.

ADVERTISEMENT

Am vorbit cu conducerea spitalului. Ei mi-au spus că lucruri s-au făcut, deci progrese există. De asemenea, suntem încă departe de promisiunile făcute la vremea respectivă.

Poate promisiunile au fost prea mari. Sau poate angajamentul unor persoane care trebuiau să miște lucrurile a fost prea mic. Eu cred că mai avem destul de mult de lucru. Dar, și aici în spitalul de urgență, am văzut unele lucruri senzaționale. Așadar, progrese s-au făcut și se fac, dar mai este mult de lucru”, a mai declarat Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT