News

Klaus Iohannis, întâlnire cu Emmanuel Macron: ”Franţa este un susținător al aderării ţării noastre la Schengen”

Vineri, 11 noiembrie, Klaus Iohannis a fost primit de Emmanuel Macron la Palatul Elysee. O temă a întâlnirii a fost aderarea țării noastre la Schengen.
11.11.2022 | 23:06
Klaus Iohannis intalnire cu Emmanuel Macron Franta este un sustinator al aderarii tarii noastre la Schengen
Klaus Iohannis, primit de Emmanuel Macron la Palatul Elysee. Sursa foto: presidency.ro
ADVERTISEMENT

Prezent la Forumul pentru Pace de la Paris, președintele României, Klaus Iohannis, a fost, vineri seara, oaspetele lui Emmanuel Macron la Palatul Elysee.

Klaus Iohannis, primit de Emmanuel Macron la Palatul Elysee

În acest weekend, liderul de la Cotroceni participă la cea de-a 5-a ediţie a Forumului pentru Pace de la Paris, care va avea loc vineri şi sâmbătă la Palatul Brongniart.

ADVERTISEMENT

Vineri seara, președintele României a avut o întrevedere cu omologul său francez, Emmanuel Macron, în marja participării la Forumul pentru Pace de la Paris.

Iohannis i-a prezentat liderului francez stadiul demersurilor României, precum și așteptările țării noastre privind aderarea la Spațiul Schengen.

ADVERTISEMENT

Oficialul de la București i-a mulțumit Președintelui Emmanuel Macron pentru sprijinul Franței în acest proces dificil.

”Președintele României a subliniat rezultatele pozitive ale misiunii recente de evaluare, care confirmă, încă o dată, că România este pregătită să adere la Spațiul Schengen și că extinderea va contribui la consolidarea securității și a rezilienței Uniunii Europene în ansamblul său”, se arată pe site-ul Administrației Prezidențiale.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis, mesaj după întâlnirea cu Emmanuel Macron: ”Franţa este un susținător al aderării ţării noastre la Schengen”

Despre această întâlnire productivă pe plan diplomatic a dat mai multe detalii Klaus Iohannis, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Șeful statului a reconfirmat faptul că Parisul susține România în drumul ei către Schengen.

”Am avut în această seară o întrevedere foarte bună cu Președintele Emmanuel Macron, la Palatul Élysée. Franța este un susținător al aderării țării noastre la Spațiul Schengen, iar în discuția noastră i-am mulțumit Președintelui Macron pentru sprijinul său puternic.

ADVERTISEMENT

România este pregătită să adere, o confirmă și rezultatele pozitive ale misiunii recente de evaluare. În plus, extinderea Spațiului Schengen va contribui la consolidarea securității și a rezilienței Uniunii Europene în ansamblul său”, scrie Iohannis.

În cadrul discuției de vineri, cei doi șefi de stat au mai vorbit și despre Flancul estic al NATO și Grupul de Luptă din țara noastră.

”În ceea ce privește situația de securitate, Franța este și aici alături de noi, prezența militară consistentă a trupelor franceze în România contribuie semnificativ la întărirea Flancului Estic al NATO.

Aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre statele noastre, evoluția situației de securitate din Ucraina și demararea procesului de reconstrucție a zonelor afectate de război au fost teme pe care le-am abordat astăzi în dialogul foarte bun pe care l-am avut cu Președintele Macron”, a mai punctat președintele României.

ADVERTISEMENT