News

Klaus Iohannis şi Nicolae Ciucă îl felicită pe David Popovici pentru aurul de la 100 de metri liber: “A scris istorie şi astăzi”

Președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă l-au felicitat pe înotătorul David Popovici după aurul obținut la proba de 100 de metri liber. Gestul nu a fost apreciat de internauți.
22.06.2022 | 20:29
Klaus Iohannis si Nicolae Ciuca il felicita pe David Popovici pentru aurul de la 100 de metri liber A scris istorie si astazi
David Popovici, felicitat de Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

”O nouă performanță de excepție pentru David Popovici, care a câștigat titlul mondial și la proba de 100 de metri liber. Felicitări, David!, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă l-au felicitat pe David Popovici

”David a scris istorie și astăzi, la proba de 100 de metri liber! Un nou titlu mondial pentru tânărul minune al României. Felicitări, David Popovici!”, a transmis și premierul Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

Internauții nu au apreciat prea mult felicitările liderilor României, mulți acuzându-i pe Ciucă și Iohannis că doar își fac reclamă pe spatele performanței obținute de Popovici.

”Ai ieșit pentru nadă electorală ! Cu tine, o Românie întreaga s-a înecat, numai unul a izbutit să înoate! Felicitări lui, familiei, antrenorului și celorlalți din echipa!”, a scris Nucu Botezatu.

ADVERTISEMENT

”Mulțumim că ne-ați spus, nu știam! Nu va mai agățați că lipitorile de munca și efortul unui copil bun”, a scris și Andreea Blyk.

„Poate vă treziți și începeți să faceți ceva pentru copiii talentați din România! Nu aveți nici măcar dreptul să îi felicitați pe acești copii de aur! Nu ați făcut nimic pentru ei de peste 20 de ani!

ADVERTISEMENT

Doar părinții lor și ei știu cât au tras să ajungă aici!”, ”Te-ai trezit și tu a șaptea zi după scripturi”, ”Nu ai dreptul să feliciți un copil care a făcut performanță pe banii propriei familii”, sunt alte mesaje care arată că românii nu au apreciat mesajul președintelui.

David Popovici a ajuns în atenția tuturor după performanțele obținute la Budapesta. În finala la 200 de metri liber, Popovici, în vârstă de 17 ani, a cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 1 min 43 sec 21/100. Sportivul legitimat la CS Dinamo a stabilit un nou record mondial de juniori.

ADVERTISEMENT

Astăzi, 22 iunie, Popovici a repetat performanța și la proba de 100 de metri liber, unde a devenit campion mondial.

ADVERTISEMENT