News

Klaus Iohannis a cerut pedepsirea vinovaților pentru morții Revoluției! Ce a solicitat oamenilor din Justiție

Klaus Iohannis solicită pedepsirea vinovaților pentru morții Revoluției! Președintele României a avut un nou mesaj pentru oamenii care lucrează în Justiție
22.12.2021 | 10:19
Klaus Iohannis a cerut pedepsirea vinovatilor pentru mortii Revolutiei Ce a solicitat oamenilor din Justitie
ADVERTISEMENT

Președintele României nu a ezitat și a transmis un mesaj pentru angajații din Justiție. Klaus Iohannis a explicat ferm că e nevoie ca vinovații Revoluției să fie identificați, dar și trași la răspundere.

De asemenea, șeful statului a mai precizat că ceea ce s-a petrecut în urmă cu 32 de ani a reprezentat o schimbare fundamentală a destinului țării, schimbare de care trebuie să ținem cont.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis vrea pedepsirea vinovaților pentru morții Revoluției!

„Decembrie 1989 reprezintă punctul zero al istoriei recente care a schimbat fundamental destinul României. În urmă cu 32 de ani, românii au stat neclintiți în fața tancurilor și a focurilor de armă, mânați de o singură dorință: eliberarea țării de sub regimul totalitar.

Justiția română nu trebuie să aibă liniște până când vinovații pentru morții Revoluției nu vor fi identificați și trași la răspundere.

ADVERTISEMENT

Lupta pentru libertate și demnitate a înaintașilor trebuie înțeleasă la adevărata sa valoare și continuată permanent.

Apărarea drepturilor fundamentale și a principiilor europene constituie o datorie civică, de la care nu avem voie să abdicăm niciun moment!”, a  notat șeful statului pe o rețea de socializare.

ADVERTISEMENT

Nu a fost singurul mesaj pe care președintele Iohannis l-a transmis. Acesta a mai spus că Ziua Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii rămâne una încărcată de durerea pierderii celor care şi-au dat viaţa pentru ca naţiunea noastră să lase în urmă trecutul întunecat al comunismului.

„Din păcate, aflarea adevărului şi pedepsirea tuturor celor responsabili de ororile din Decembrie 1989 constituie o restanţă impardonabilă a justiţiei române”, a adăugat șeful statului.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a mai zis că ”decembrie 1989 a deschis drumul ţării noastre către democraţie, a permis integrarea în NATO, aderarea la Uniunea Europeană, încheierea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite şi profilarea României într-un furnizor de securitate regional”.

”Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil fără Revoluţia noastră anticomunistă. În urmă cu 32 de ani, românii au stat neclintiţi în faţa tancurilor şi a focurilor de armă, mânaţi de o singură dorinţă: eliberarea României de dictatura care a frânt brutal parcursul democratic al ţării noastre.

Regimul comunist nu a reuşit să anihileze opoziţia românilor, să aplatizeze conştiinţele sau să înăbuşe speranţa! Mulţi au trăit cu convingerea că ororile vor lua sfârşit, au existat oameni curajoşi care au acţionat şi au suferit pentru ca ţara noastră să îşi recâştige libertatea”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT