Sport

Krasniqi de la CFR şi Rrahmani, de la Rapid, adversarii României! Kosovo a anunţat lotul

Se intră în linie dreaptă pentru întâlnirile din preliminariile Euro 2024, iar Kosovo și-a anunțat lotul pentru jocurile cu Elveția și România.
31.08.2023 | 17:55
Krasniqi de la CFR si Rrahmani de la Rapid adversarii Romaniei Kosovo a anuntat lotul
Se intră în linie dreaptă pentru întâlnirile din preliminariile Euro 2024, iar Kosovo și-a anunțat lotul pentru jocurile cu Elveția și România
ADVERTISEMENT

Înaintea partidelor din septembrie, trupa lui Edi Iordănescu este pe locul 2 în grupa I din preliminariile Euro 2024. ”Tricolorii” au adunat 8 puncte în primele patru etape, iar acum urmează duelurile extrem de importante cu Israel și Kosovo de pe Arena Națională.

Kosovo, lot impresionant pentru partida cu România

Kosovo și-a schimbat selecționerul în vară, după ce Alain Giresse a strâns doar 3 puncte în primele patru etape. Locul francezului a fost luat de slovenul Primoz Gliha, iar acesta a convocat 27 de jucători pentru meciurile cu Elveția (9 septembrie, la Priștina) și România (12 septembrie, pe Arena Națională).

ADVERTISEMENT

Printre cei chemați pentru aceste două partide sunt și doi jucători care evoluează în SuperLiga. Este vorba de mijlocașul Ermal Krasniqi de la CFR Cluj și de noul atacant al Rapidului, Albion Rrahmani.

Rrahmani (22 de ani) nu a debutat încă pentru Kosovo, deși s-a aflat pe banca de rezerve și la întâlnirea de la Priștina cu România, încheiat la egalitate, scor 0-0. Krasniqi (24 de ani) a evoluat de două ori în națională, iar la meciul cu România a rămas pe banca de rezerve.

ADVERTISEMENT

Este de remarcat faptul că selecționerul Primoz Gliha beneficiază de un lot extrem de puternic, cu jucători care evoluează la formații de top din Europa, precum Arijanet Muric (Burnley), Amir Rrahmani (Napoli), Valon Berisha (Reims), Milot Rashica (Beşiktaş Istanbul) sau Vedat Muriqi (Mallorca).

Cei 27 de jucători convocați la naționala statului Kosovo sunt următorii:

  • Portari: Arijanet Muric (Burnley), Visar Bekaj (Hatayspor), Samir Ujkani (fără club)
  • Fundaşi: Mergim Vojvoda (Torino), Leart Paqarada (FC Koln), Amir Rrahmani (Napoli), Fidan Aliti (Alanyaspor), Ibrahim Dresevic (Fatih Karagumruk), Kreshnik Hajrizi (Lugano), Ismajl Beka (Lucerna), Betim Fazliji (St. Gallen), Florent Hadergjonaj (St. Gallen)
  • Mijlocaşi: Valon Berisha (Reims), Florian Loshaj (Trabzonspor), Florent Muslija (Paderborn), Milot Rashica (Beşiktaş Istanbul), Edon Zhegrova (Lille), Ermal Krasniqi (CFR Cluj), Zymer Bytyqi (Antalyaspor), Bernard Berisha (Ahmat Groznâi), Arber Zeneli (Reims), Altin Zeqiri (Caykur Rizespor), Meriton Korenica (FC Ballkani)
  • Atacanţi: Vedat Muriqi (Mallorca), Albion Rrahmani (Rapid Bucureşti), Andi Hoti (Magdeburg), Valon Zumberi (Hamburger SV)
ADVERTISEMENT

Iordănescu l-a pierdut pe Dennis Man

Pe 9 și 12 septembrie, naționala României urmează să întâlnească pe Arena Națională reprezentativele din Israel și Kosovo în preliminariile Euro 2024, iar Edi Iordănescu a trimis 25 de convocări preliminare pentru fotbaliști care evoluează în străinătate.

Selecționerul a chemat cam tot ce are mai bun în străinătate, lista finală urmând a fi comunicată înaintea reunirii din septembrie și pe care se vor regăsi o parte dintre aceștia, alături de jucători din campionatul intern.

ADVERTISEMENT

Din păcate, Iordănescu jr. l-a pierdut pentru aceste jocuri pe Dennis Man. Din informaţiile FANATIK, atacantul celor de la Parma nu va putea participa la acţiunea din luna septembrie din cauza unei rupturi musculare.

ADVERTISEMENT