Fotbal international

Kylian Mbappe, 60 de secunde de vis în Argentina – Franța. Reacția istorică a lui Emmanuel Macron. Foto

Kylian Mbappe a ținut-o în viață pe Franța în finala CM 2022. Starul lui PSG a egalat la 2 în doar un minut, spre fericirea președintelui Emmanuel Macron.
18.12.2022 | 19:20
Kylian Mbappe 60 de secunde de vis in Argentina  Franta Reactia istorica a lui Emmanuel Macron Foto
Kylian Mbappe, 60 de secunde de vis în Argentina - Franța. Reacția istorică a lui Emmanuel Macron după reușita de 2-2. FOTO: Twitter UEFA Champions League
ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe s-a trezit la viață în minutul 80 al finalei Campionatului Mondial, Argentina – Franța. Starul selecționatei lui Didier Deschamps a avut nevoie de doar 60 de secunde pentru a restabili egalitatea.

Minutul de vis al lui Kylian Mbappe. Starul lui PSG a ținut-o în viață pe Franța în finala cu Argentina

Kylian Mbappe a „dormit” în primele 80 de minute ale finalei de Cupă Mondială dintre Argentina și Franța. Superstarul lui PSG s-a trezit însă la timp, când sud-americanii erau deja cu o mână pe trofeu.

ADVERTISEMENT

Mai întâi, „decarul” în vârstă de 23 de ani al Franței a redus din handicap de la punctul cu var, dintr-un penalty obținut de Kolo Muani, în urma unui duel cu Nicolas Otamendi.

Decizia „centralului” Marciniak a fost îndelung contestată de „pume”.

60 de secunde mai târziu, același Mbappe a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj, spre fericirea președintelui Franței, Emmanuel Macron, aflat în loja arenei Lusail Iconic Stadium.

ADVERTISEMENT

Atacantul lui Paris Saint-Germain l-a executat pe Emi Martinez cu un voleu excepțional de la marginea suprafeței de poartă. A fost a șaptea reușită a lui Mbappe de la acest turneu final.

După reușita de 2-2 a lui Kylian Mbappe, toate camerele de luat vederi s-au mutat pe tribuna oficială, acolo unde, președintele Franței, Emmanuel Macron, sărbătorea ca un copil golul egalizator al naționalei lui Deschamps.

ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe, favorit la „Gheta de Aur”

În urma celor două goluri din primele 90 de minute ale finalei Argentina – Franța, Kylian Mbappe a redevenit favorit la titlul de golgheter al Cupei Mondiale. Atacantul a trecut pe primul loc, cu șapte reușite, după ce, în prima repriză fusese devansat de Lionel Messi.

Colegul său deschisese scorul din penalty, în prima repriză, și ajunsese la cota 6 la această Cupă Mondială. Înaintea finalei de pe Lusail Iconic Stadium, Messi și Mbappe erau la egalitate, fiecare cu câte cinci goluri.

ADVERTISEMENT