Fotbal international

Penalty-uri controversate în finala Argentina – Franța! Cum a judecat Marciniak fazele care au provocat proteste vehemente. Video

Arbitrajul a fost în prim plan și în finala CM 2022. Argentina a fost protagonista unei noi faze litigioase. A primit un penalty dubuios, din care Messi a deschis scorul cu Franța.
18.12.2022 | 18:48
Penaltyuri controversate in finala Argentina  Franta Cum a judecat Marciniak fazele care au provocat proteste vehemente Video
Lionel Messi se pregătește să execute penalty în finala CM 2022 cu Franța. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT
18-12-2022
16:55

Penalty dubios și pentru Franța

Franța a reușit o performanță incredibilă! Campioana en-titre a revenit pe tabelă grație „dublei” lui Kylian Mbappe din minutele 80 și 81. Prima reușită a starului de la PSG a venit după un penalty destul de ușor acordat de Marciniak.

Otamendi l-a tras în careu pe Kolo Muani, iar „centralul” polonez a arătat din nou punctul cu var. Pentru acest fault, stoperul de la Benfica Lisabona a primit și cartonașul galben.

Finala Campionatului Mondial din Qatar a început cu o fază extrem de controversată. Acuzată pe parcursul turneului final că este favorizată de arbitri, Argentina a benficiat de un penalty dubios și în prima parte a meciului cu Franța.

Argentina a deschis scorul cu Franța în finala CM 2022 dintr-un penalty controversat

Sud-americanii au deschis scorul cu Argentina dintr-un penalty obținut de Angel Di Maria, omul primei reprize a meciului Argentina – Franța. Deși „centralul” polonez Szymon Marciniak a arătat fără ezitare punctul cu var, reluările au arătat că nu a avut neapărat dreptate.

ADVERTISEMENT

Arbitrul finalei Cupei Mondiale din Qatar a văzut fault la duelul dintre Ousmane Dembele și Di Maria, din minutul 21, dar fotbalistul lui Juventus pare că mai degrabă el se împiedică de piciorul adversarului său de la Barcelona.

Motivul pentru care s-a dat penalty în Argentina - Franța, finala CM 2022. FOTO: Captură TVR
Motivul pentru care s-a dat penalty în Argentina – Franța, finala CM 2022. FOTO: Captură TVR

În ciuda celor relatate de camerele de luat vederi, Szymon Marciniak nu a consultat sistemul de arbitraj video și a rămas ferm pe poziții, perimițându-i astfel lui Lionel Messi să transforme cu sânge rece și să ajungă la cota 6 în competiție și a devenit primul jucător din istorie care a înscris în toate fazele la o ediție de turneul final.

ADVERTISEMENT

Di Maria vedeta primei reprize a finalei Cupei Mondiale, Argentina – Franța

În ciuda penalty-ului controversat primit de Argentina, selecționata lui Lionel Scaloni a fost echipa mai bună în prima repriză a finalei de pe Lusail Iconic Stadium.

Franța nu doar că a dezamăgit, dar i-a și permis lui Angel Di Maria să strălucească. Fotbalistul lui Juventus a fost vedeta primei reprize a Campionatului Mondial din Qatar.

ADVERTISEMENT

Pe lângă penalty-ul obținut în minutul 21 și tranformat de Messi în minutul 23, argentinianul în vârstă de 34 de ani a reușit să și dubleze avantajul „pumelor”. Di Maria a finalizat un contraatac școală al Argentinei, purtat în primul rând de Alexis Mac Alister.

Franța nu a jucat absolut nimic în prima repriză a finalei de pe Lusail Iconic Stadium. Campioana en-titre nu a ștat nici măcar o dată pe spațiul porții lui Emi Martinez. De cealaltă parte, sud-americanii au avut o eficiență aproape perfectă.

ADVERTISEMENT

În primele 45 de minute, Messi & Co. a tras de trei ori pe spațiul porții lui Hugo Lloris, iar de două ori balonul a intrat în plasă.

ADVERTISEMENT