Fotbal international

Kylian Mbappe, cel mai scump fotbalist al momentului. Incredibilul top în care Leo Messi și Cristiano Ronaldo sunt ca și inexistenți

08.06.2020 | 13:51
Kylian Mbappe cel mai scump fotbalist al momentului Incredibilul top in care Leo Messi si Cristiano Ronaldo sunt ca si inexistenti
ADVERTISEMENT

Atacantul echipei Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe, este cel mai scump fotbalist al momentului, într-un top în care staruri ca Leo Messi și Cristiano Ronaldo nu apar în partea de sus.

Kylian Mbappe, cel mai scump fotbalist al momentului

Conform algoritmului folosit de Observatorul de fotbal (CIES), cel mai scump fotbalist al momentului este Kylian Mbappe, atacantul celor de la PSG având o cotă de transfer de 259,2 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Deși au dominat lumea fotbalului mai bine de 10 ani, hegemonia celor două mari staruri Lionel Messi și Cristiano Ronaldo se apropie de sfârșit și acest lucru o arată și această ierarhei în care cei doi nu se află între primii 20.

Argentinianul Barcelonei a ajuns la 33 de ani și este situat abia pe locul 21, cu o cotă de transfer de 100,1 milioane de euro. Messi se poate încă mândri cu faptul că valorează peste 100 de milioane, cotație pe care o au doar 22 de fotbaliști în acest moment.

ADVERTISEMENT

Alphonso Davies, cel mai tânăr fotbalist din Top 20

În schimb, Cristiano Ronaldo este cotat la acest moment la 62,8 milioane de euro și e abia pe locul 70. Starul portughez al lui Juventus Torino este la 35 de ani, cel mai vârstnic jucător din Top 100.

Marea surpriză a acestui clasament este faptul că după Kylian Mbappe, următoarele patru poziții sunt ocupate de jucători englezi, trei dintrei ei din Premier League și unul din Bundesliga: Raheem Sterling, Jadon Sancho, Trent Alexander-Arnold și Marcus Rashford.

ADVERTISEMENT

Cel mai tânăr fotbalist din Top 20 este noua vedetă a lui Bayern Munchen, canadianul Alphonso Davies, poziția a noua, care a devansat un alt tânăr promițător, atacantul norvegian al celor de la Borussia Dortmund, Erling Haland, aflat pe poziția 15.

Cel mai scump portar este brazilianul Ederson Moraes (86,8 milioane de euro), olandezul Matthijs de Ligt este cel mai bine cotat findaș central (104,7 milioane de euro), iar englezul Trent Alexander-Arnold conduce la apărărătorii laterali (171,1 milioane de euro).

ADVERTISEMENT

Cel mai bine văzut mijlocaș defensiv este olandezul Frenkie de Jong (102,1 milioane de euro), iar portughezul Bruno Fernandes conduce în topul mijlocașilor ofensivi (104,9 milioane de euro).

Topul primilor 10 de fotbaliști din cele mai importante cinci ligi din Europa este următorul:

  • 1. Kylian Mbappe (PSG) 259,2 milioane de euro;
  • 2. Raheem Sterling (Manchester City) 194,7
  • 3. Jadon Sancho (Borussia Dortmund) 179,1
  • 4. Trent Alexander-Arnold (Liverpool) 171,1
  • 5. Marcurs Rashford (Manchester United) 152,3
  • 6. Mohamed Salah (Liverpool) 144,9
  • 7. Sadio Mane (Liverpool) 139,2
  • 8. Antoine Griezmann (FC Barcelona) 136,4
  • 9. Alphonso Davies (Bayern Munchen) 133,5
  • 10. Harry Kane (Tottenham) 118,7.
ADVERTISEMENT