Sport

Singurul câştig al lui PSG din pierderea lui Kylian Mbappe! Parizienii evită plata unei clauze secrete de milioane de euro

Kylian Mbappe este ca şi plecat de la PSG, după ce a intrat în ultimele şase luni de contract şi nu pare dispus să rămână în Paris. Trupa franceză va scăpa de plata a 35.000.000 de euro în acest scenariu.
06.02.2022 | 09:27
Singurul castig al lui PSG din pierderea lui Kylian Mbappe Parizienii evita plata unei clauze secrete de milioane de euro
PSG salvează 35.000.000 de euro dacă Mbappe va pleca gratis
ADVERTISEMENT

PSG se pregăteşte să-şi ia adio de la Kylian Mbappe, care a refuzat mai multe oferte de prelungire a contractului. În aceste condiţii, atacantul de 23 de ani va pleca gratis în vară, ceea ce va însemna că parizienii au scăpat de plata a 35.000.000 de euro. Cum este posibil?

Kylian Mbappe pleacă gratis de la PSG, AS Monaco ratează 35.000.000 de euro

Recent, Bild a anunţat că Real Madrid ar fi ajuns la un acord cu Kylian Mbappe, iar starul francez ar urma să primească un salariu astronomic, de 50.000.000 de euro pe an. În aceste condiţii, PSG îl va pierde gratis pe atacantul de 23 de ani şi scapă de plata unei clauze către AS Monaco.

ADVERTISEMENT

În vara lui 2018, când Kylian Mbappe a fost transferat definitiv de PSG, după ce fusese împrumutat un an de la AS Monaco, cele două cluburi au bătut palma pentru 145.000.000 de euro. Acordul prevedea şi plata unei clauze de 35.000.000 de euro.

Parctic, dacă PSG îl vindea pe Kylian Mbappe, AS Moanco urma să primească această sumă. Acelaşi lucru s-ar întâmpla şi dacă jucătorul ar semna, până la urmă, prelungirea contractului. Clauza pică atunci când atacantul va pleca gratis, aşa cum s-ar putea întâmpla în vară.

ADVERTISEMENT

Vara trecută, Real Madrid a venit cu două oferte pentru Kylian Mbappe, suma maximă pe care madrilenii urmau s-o plătească ajungea la 180.000.000 de euro, însă PSG a spus pas de fiecare dată. Dacă ar fi acceptat ultima ofertă, parizienii s-ar fi ales cu 145.000.000 de euro, iar AS Monaco ieşea, la rândul ei, în câştig.

PSG era pregătită pentru un adevărat sacrificiu financiar

PSG i-a făcut mai multe oferte lui Kylian Mbappe, pentru prelungirea contractului, iar salariul urma să fie unul de top. În toamna anului trecut, parizienii erau dispuşi să-i plătească 45.000.000 de euro pe an.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă Mbappe ar fi acceptat oferta, PSG ar fi urmat să plătească, dintr-un foc, pentru un an, 80.000.000 de euro doar pentru starul echipei, ceea ce însemna salariul pentru un sezon şi clauza către AS Monaco.

Şi rivalii de la Barcelona sunt siguri de transferul lui Mbappe la Real Madrid

La scurt timp după ce Bild a anunţat că Real Madrid şi Kylian Mbappe au bătut palma, Joan Gaspart, fost preşedinte al Barcelonei, a confirmat că Florentino Perez a reuşit să dea lovitura anului pe piaţa transferurilor.

ADVERTISEMENT

“Vă spun în exclusivitate, Kylian a semnat deja cu Real Madrid, sunt sigur. Îl cunosc pe Florentino Perez și sunt sigur de asta”, a spus Joan Gaspart în presa din Spania.

Până la oficializarea transferului, Kylian Mbappe va ajunge pe “Santiago Beranbeu”, pe 9 martie, când PSG şi Real Madrid vor juca manşa retur din optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Meciul tur dintre PSG şi Real Madrid, de pe “Parc des Princes”, este programat să se joace pe 15 februarie. Kylian Mbappe a marcat 4 goluri, în actualul sezon al Ligii Campionilor, cu unul mai puţin decât Karim Benzema, viitorul său coleg.


  • (P) Cota NETBET pentru Lille – PSG: 1,66 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT