Sport

Kylian Mbappe, marea miză a şocului PSG – Real Madrid! Oferte nebune, război între conducători şi aşteptările francezilor

Kylian Mbappe este hotărât să iasă la rampă în meciul cu Real Madrid, clubul unde a visat să joace din copilărie și care încearcă să îl transfere pentru a treia oară, după tentativele eșuate din 2017 și 2021.
15.02.2022 | 15:25
Kylian Mbappe marea miza a socului PSG  Real Madrid Oferte nebune razboi intre conducatori si asteptarile francezilor
Kylian Mbappe a produs un război între PSG şi Real Madrid
ADVERTISEMENT

Duelul dintre Paris Saint-Germain și Real Madrid, din optimile Champions League, nu are drept miză numai calificarea în primele opt echipe ale Europei. Mai mult, nu este nici doar confruntarea dintre cea mai impozantă dinastie a aristocrației fotbalului mondial și Les Nouveaux Riches, noii îmbogățiți ai fotbalului care aspiră la recunoașterea internațională și la dobândirea unor titluri nobiliare accesibile doar prin marea performanță.

Meciul de pe Parc des Princes reprezintă și transpunerea pe gazon a războiului rece din culise pentru obținerea semnăturii lui Kylian Mbappe, care a intrat deja în ultimele șase luni de contract cu parizienii. PSG este dispusă să facă aproape totul pentru a-l determina să își prelungească acordul, iar madrilenii vor să își asigure serviciile sale cât mai rapid posibil.

ADVERTISEMENT

Și asta după o adevărată telenovelă în privința transferului lui Mbappe ce i-a ținut pe jar pe conducătorii și suporterii celor două cluburi vara trecută. După ce i l-a suflat în 2017 Realului, echipă unde fotbalistul de 23 de ani a visat încă din copilărie să joace, PSG a respins trei oferte venite din partea spaniolilor, de 160, 180 și 200 de milioane de euro.

În toamnă, Leonardo i-a acuzat pe madrileni de lipsă de respect în cazul transferului lui Mbappe

Campionul mondial din 2018 a afirmat public că refuzul lui Paris Saint-Germain l-a afectat, ceea ce a atras o reacție de furie din partea fanilor, care l-au huiduit la primul meci de pe teren propriu din sezonul 2021-2022. Apoi, directorul sportiv al lui PSG, Leonardo, a replicat tăios după ce Florentino Perez vorbise deschis despre posibilitatea transferului lui Mbappe.

ADVERTISEMENT

“Este un nou exemplu de lipsă de respect pentru PSG și Mbappe. În aceeași săptămână, un jucător de la Real Madrid, Karim Benzema, antrenorul lui Real Madrid și acum președintele Realului vorbesc despre Kylian ca și cum ar fi deja unul de-al lor. Este o lipsă de respect pe care nu o putem tolera”, a declarat brazilianul într-un interviu acordat cotidianului francez L’Equipe.

Florentino Perez a încercat apoi să aplaneze conlfictul, spunând că vorbele sale au fost interpretate greșit: “Am spus că trebuie să așteptăm până la începutul anului pentru a vedea ce se întâmplă, dar cu respect față de PSG, cu care avem o relație bună.”

ADVERTISEMENT

Real Madrid nu a dat încă niciun semn oficial că vrea să trateze cu Mbappe

Numai că nici relațiile actuale nu mai sunt atât de cordiale, după ce parizienii nu au aderat în primăvara trecută la proiectul Superligii Europei, inițiat chiar de Florentino Perez și suntem deja la mijlocul lui februarie și viitorul lui Mbappe încă incert.

Vestea bună pentru Real este că în vară, super-atacantul de 23 de ani va fi liber de contract și l-ar putea înregimenta fără a mai plăti vreun cent lui PSG. Vestea proastă este că Mbappe ar putea semna cu orice alt mare club din Europa sau chiar ar putea fi convins de parizieni să rămână în continuare în capitala Franței. Cu toate că Mbappe afirma în octombrie 2021: “Sunt atașat de Paris și dacă aș fi plecat undeva în această vară, ar fi fost doar la Real. Am rămas și sunt foarte bucuros.”

ADVERTISEMENT

Conform regulamentului FIFA, un club este liber să inițieze discuții cu un jucător intrat în ultimele șase luni de contract, cu singura obligație de a informa clubul proprietar. Însă, Real Madrid nu a transmis niciun semnal în acest sens celor de la Paris Saint-Germain, iar astăzi, îl va avea în față tocmai pe Mbappe, care a spus că nu a luat încă o decizie în privința viitoarei sale destinații.

Parizienii așteaptă ca Mbappe să fie decisiv împotriva Madridului

“Faptul că joc împotriva Realului schimbă multe lucruri. Chiar dacă voi fi liber, nu voi începe să discut cu adversarul sau lucruri de genul acesta. Sunt concentrat să o învingem pe Real Madrid, să fac diferența și, după aceea, vom mai vedea”, a declarat starul lui Paris Saint-Germain înaintea duelului din această seară.

Iar Marquinhos a subliniat că Mbappe se simte confortabil, în ciuda acestei situații delicate: “Este bucuros să fie cu noi pe teren așa că profităm de ea pentru a fi decisiv pentru noi. Sper că va fi. Apoi, va avea de făcut alegerile lui.”

ADVERTISEMENT