Președintele clubului PSG, Nasser Al-Khelaifi, a confirmat faptul că relațiile cu rivala Real Madrid sunt extrem de reci din cauza faptului că spaniolii încearcă să-l transfere pe Kylian Mbappe.
”Nu am de gând să ascund asta, nu avem aproape nicio relație cu Realul. Nu mă voi întoarce la ceea ce s-a întâmplat. Mbappe este un profesionist exemplar, se gândește doar să câștige aceste meciuri. Este mândru că joacă la PSG”, a declarat Al-Kelaifi, pentru Canal +.
Dineul oficial organizat de PSG înaintea meciului cu Real Madrid, din prima manșă a optimilor UEFA Champions League, partidă programată marți, de la ora 22:00, pe Parc des Princes, trebuia să aibă loc luni.
Din motive necunoscute, întrevederea oficială, organizată la inițiativa UEFA, nu a mai avut loc. Inițial, oficialii celor două grupări trebuiau să se întâlnească la Guy Savoy, desemnat cel mai bun restaurant din lume în 2020.
Numai că PSG a schimbat ora și locul, fără a oferi celor de la Real Madrid vreun motiv, scrie as.com.
Cert este că și noua locație, restaurantul PavYllon, de pe Champs-Elysees, aflat lângă Jardin des Tuileries, este luxoasă, cu o stea Michelin, meniul de degustare costând 248 de euro. Primul care a sosit la locul faptei a fost Leonardo, directorul sportiv al lui PSG.
El a fost urmat la 13 minute de președintele clubului, Nasser Al-Khelaifi. La scurt timp au ajuns majoritatea oficialilor de la Real Madrid, printre care Jose Angel Sanchez, directorul general al clubului, și Emilio Butragueno, directorul de relații publice.
Ultimul care a apărut a fost Florentino Perez, președintele clubului din Madrid. Acesta a sosit la 40 de minute după ce mesenii se apucaseră să mănânce, și a invocat ca scuză traficul aglomerat, conform marca.com.
Rămâne de văzut care va fi poziția UEFA, în condițiile în care protocolul legat de dineul oficial nu a fost respectat în totalitate.
Duelul dintre PSG și Real Madrid, care va avea loc în optimile UEFA Champions League, prima manșă fiind programată marți, 15 februarie, de la ora 22:00, la Paris, iar returul pe 9 martie, în capitala Spaniei, este șocul acestei faze a competiției.
UEFA a instituit, în urmă cu mai mulți ani, un protocol oficial în ceea ce privește, în special, seara de dinaintea meciurilor din cupele europene. Concret, oficialii celor două grupări se întâlnesc la un dineu oficial și li se aduc la cunoștință detalii tehnice despre meciul de a doua zi.
Dar PSG și Real Madrid au încălcat acest protocol, gruparea franceză anulând dineul oficial care trebuia să aibă loc luni seara, informează tuttomercatoweb.com. Întâlnirea trebuia să aibă loc la Guy Savoy, considerat cel mai bun restaurant din lume în 2020, deținător a trei stele Michelin.
Este un semn că relațiile dintre cele două cluburi sunt deloc bune, mai ales având în vedere plecarea tot mai probabilă a atacantului francez Kylian Mbappe la Real Madrid, în vară. În condițiile în care jucătorului îi expiră contractul, PSG nu va primi niciun ban.
În 2006, la un astfel de dineu, o cutumă pe care cluburile mari o respectă la jocurile de Liga Campionilor, înaintea unui meci pe care Steaua lui Gigi Becali l-a jucat în Liga Campionilor cu Real Madrid, președintele echipei bucureștene s-a făcut „frate de cruce” cu Ramon Calderon, șeful grupării spaniole.
Gigi Becali s-a folosit de un borcan de dulceață aflat pe masă, după care a mimat că se taie la încheietura mâinii. Amuzat de situație, Ramon Calderon a intrat în jocul patronului echipei bucureștene și s-a făcut „frate de cruce” cu Gigi Becali. Acum, între parizieni și madrileni nu mai este loc de nicio frăție!
Restaurantul Guy Savoy se află pe malul Rive Gauche, între Pont des Arts și Pont Neuf, lângă La Monnaie de Paris. Bucătarul Guy Savoy, care a câștigat, între 2017 și 2021, titlul de cel mai bun maestru bucătar din lume, oferă un decor de epocă, conform site-ului oficial.
Atmosfera a fost creată de Jean-Michel Wilmotte și este în armonie perfectă cu bucătăria apreciată de toți ghizii de specialitate din domeniu.
Un serviciu de înaltă clasă, o cramă formidabilă și un raport calitate-preț remarcabil sunt câteva dintre atuurile acestui mare restaurant. Iar prețurile sunt pe măsură.
De exemplu, supa de anghinare cu trufe negre, pentru care respectivul maestru bucătar este atât de apreciat, poate fi consumată ca antreu și costă 135 de euro. În ceea ce privește platourile, se poate consuma somon congelat pe gheață, bulion fierbinte și perle de lămâie la un preț de 135 de euro.
Toate deserturile costă 49 de euro, iar consumatorul își poate alege între ciocolată pură, miere și hrișcă în gutui, plăcintă de mango cu nucă de cocos sau măr Granny și parfait cu castane.
Altfel stau lucrurile când e vorba de un meniu complet. Un „Preț mediu ca la carte” costă 335 de euro, „Nu căuta prânzul înainte de ora 14:00” valorează 250 de euro fără băuturi, iar dacă adaugi 1 pahar de șampanie și trei de vin mai scoți din buzunar 70 de euro.
În fine, consumatorul trebuie să plătească 478 de euro pentru un meniu de culori, textură și arome. Băutura se plătește separat.