Sport

Kyros Vassaras a explicat faza penalty-urilor în Universitatea Craiova – FCSB! Şeful CCA, analiză pe toate fazele fierbinţi. Video

Kyros Vassaras a explicat fazele fierbinţi ale etapei precedente, după ce controversele privind arbitrajul din SuperLigă se înmulţesc de la o rundă la alta.
04.05.2023 | 17:28
Kyros Vassaras a explicat faza penaltyurilor in Universitatea Craiova  FCSB Seful CCA analiza pe toate fazele fierbinti Video
Istvan Kovacs, la centru în U Craiova - FCSB. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Arbitrajul rămâne unul dintre subiectele fierbinţi din fotbalul românesc, în ciuda faptului că din acest sezon este folosit sistemul VAR. Şi cu cât ne apropiem mai mult de finalul sezonului, cu atât controversele sunt mai mari.

Kyros Vassaras a explicat faza penalty-urilor în Universitatea Craiova – FCSB! De ce i-a dat dreptate lui Kovacs

După conferinţa maraton pe care a ţinut-o săptămâna trecută la Casa Fotbalului, Kyros Vassaras a explicat fazele litigioase ale etapei precedente din play-off şi play-out, în trei video-uri publicate de FRF.

ADVERTISEMENT

Poate cea mai importantă decizie luată etapa trecută a fost primul penalty acordat Universităţii Craiova cu FCSB, la un presupus henţ al lui Iulian Cristea. Andrei Ivan a ratat penalty-ul, dar faza a rămas una extrem de controversată.

Kyros Vassaras consideră că a fost o decizie corectă a lui Istvan Kovacs şi motivează aşteptarea lungă premergătoare loviturii de pedeapsă pentru că a fost analizată o posibilă poziţie de offside la un jucător al oltenilor:

ADVERTISEMENT

A fost analizată şi faza la care cei de la CFR Cluj au cerut un henţ la Junior Morais în meciul cu Rapid, dar şeful CCA consideră că nu se impunea acordarea unei lovituri libere deoarece era o poziţie firească a corpului şi jucătorul nu a avut intenţia de a juca mingea. Ulterior, şeful CCA a analizat şi faza în care CFR cere penalty la acelaşi Morais.

În acelaşi meci, Kyros Vassaras consideră că arbitrul Marcel Bîrsan a greşit când nu i-a acordat un cartonaş galben lui Onea la o intrare la Krasniqi, dar a luat decizia corectă după atacul lui Costache la Janga:

ADVERTISEMENT

Vassaras spune că nu e henţ la Junior Morais în Rapid – CFR Cluj 3-1!

În ultimă instanţă, Kyros Vassaras a vorbit despre posibilele faze de offside. Iar cea mai fierbinte fază a fost tot în Universitatea Craiova – FCSB, la al doilea penalty, acordat în prelungiri, la duelul dintre Silva şi Dawa.

Vassaras susţine că abaterea iniţială a fost de fault şi abia apoi a fost offide la Raul Silva, iar Istvan Kovacs a luat decizia corectă de a acorda penalty şi de a-i arăta cartonaşul galben lui Joyksim Dawa.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO: 

În final, Vassaras a dat explicaţii pentru posibilul henţ în careu al lui Junior Morais la scorul de 2-1 pentru Rapid în meciul cu CFR Cluj, fază în care preşedintele Cristi Balaj a declarat că echipa sa a fost clar privată de un penalty.

Şeful CCA recunoaşte că mâna lui Morais era într-o poziţie nefirească, dar susţine că mingea nu îşi schimbă direcţia, iar pe camerele disponibile nu se vede niciun posibil henţ, în condiţiile în care nu există o cameră super slow-motion disponibilă.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,93 este cota pentru „ambele echipe marchează” la meciul FCSB – Sepsi

ADVERTISEMENT