Sport

”L-a refuzat de două ori”. Leo Messi a încercat cu disperare să aducă lângă el un superstar al fotbalului mondial

”Îmi place”, spunea Leo Messi despre Sadio Mane, în 2019, iar mai apoi a încercat, fără succes, să-l aibă coleg la FC Barcelona și PSG. Senegalezul a părăsit-o pe Liverpool în această vară, dar pentru Bayern.
29.06.2022 | 10:57
La refuzat de doua ori Leo Messi a incercat cu disperare sa aduca langa el un superstar al fotbalului mondial
Lionel Messi nu a reușit să-l convingă pe Sadio Mane să-i devină coechipier. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În decembrie 2019, Leo Messi primea Ballon d’Or, iar Sadio Mane ocupa locul 4 în anchetă, devansat și de Virgil van Dijk și Cristiano Ronaldo.

Messi a încercat să-l convingă pe Mane să joace împreună

”Este păcat să-l vezi pe Mane terminând pe locul al patrulea. Au fost mulți jucători grozavi anul acesta și, pentru mine, a fost dificil să aleg unul. Dar l-am ales pe Sadio Mane pentru că este un jucător care îmi place”, spunea argentinianul. Care și l-a dorit ulterior drept coleg la FC Barcelona și mai apoi la PSG.

ADVERTISEMENT

Iar această declarație a lui Leo Messi nu reprezintă simple vorbe-n vânt. A încercat să-l convingă pe internaționalul senegalez să-i devină coleg de echipă.

Lucru pe care, de altfel, îl probează o declarație a consilierului lui Sadio Mane, Bacary Cisse, pentru RMC Sport.”Da, PSG chiar l-a «atacat» pe Sadio.

ADVERTISEMENT

Leonardo a avut mai multe contacte cu agentul german, s-au văzut, au discutat despre un posibil transfer al lui Sadio la PSG, dar s-a terminat acolo.

Toată lumea știa că Leonardo era pe un scaun care se clătina, a trebuit să așteptăm”, spune Cisse.

ADVERTISEMENT

Pentru a continua: ”Anul trecut s-ar fi putut întâmpla și cu FC Barcelona. Lionel Messi a fost cel care l-a impus pe Sadio Mané în acord când discuta prelungirea contractului cu Barça.

El a dat două nume: Sadio Mané și un fundaș central argentinian.”

Mai mult, sunt voci care susțin că, deși Mane îl refuzase în 2021, și anul acesta, atunci când a aflat că actuala sa echipă vrea să semneze cu Sadio, și-a reiterat, explicit, dorința de a-l avea coleg.

ADVERTISEMENT

Numai că, așa cum a procedat cu un an înainte, când a preferat să continue cu Liverpool, nici de această dată senegalezul nu a dat curs, în cele din urmă, propunerii lui Messi.

A semnat pe trei ani cu Bayern Munchen. Pentru acest transfer, Liverpool va primi 32 de milioane de euro, iar senegalezul va avea un salariu de 1,1 milioane de euro pe lună.

”Sunt foarte fericit că am ajuns la Bayern Munchen. Am avut multe discuții și am simțit interesul uriaș al acestui club, de la început.

Nu a fost nicio îndoială în mintea mea: este momentul potrivit pentru o nouă provocare. Este unul dintre cele mai mari cluburi din lume și echipa se luptă mereu pentru fiecare titlu.

Așa că pentru mine a fost o idee foarte bună și am luat decizia corectă de a veni aici, a spus Mane după oficializarea transferului.


  • (P) Cota NETBET pentru Clermont – PSG: 2,25 este cota pentru „nu marchează ambele”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: