Life

La 6 ani după ce a fost lăsat în paragină, un loc de vis din Europa e pregătit să renască din propria cenușă: ”Abia așteptăm”

Un loc de vis din Europa se va redeschide după 6 ani de când a fost lăsat în paragină. Atracția va renaște din propria cenușă.
20.11.2023 | 13:09
La 6 ani dupa ce a fost lasat in paragina un loc de vis din Europa e pregatit sa renasca din propria cenusa Abia asteptam
Un loc de vis din Europa se va redeschide, după 6 ani de când a fost lăsat în paragină. Sursa foto: Tripadvisor/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un loc de vis din Europa e gata să renască din propria cenușă, la 6 ani de când a fost lăsat în paragină. Vor fi demarate lucrările pentru reabilitare, iar peste aproximativ doi ani se poate vizita din nou.

La 6 ani după ce a fost lăsat în paragină, un loc de vis din Europa e pregătit să renască din propria cenușă

O atracție turistică din Seaside, care e închisă de mai bine de șase ani. Este vorba despre Leas Lift, din Folkestone, care datează de peste 138 de ani. Atracția se va redeschide în 2025.

ADVERTISEMENT

Deschis în 1885, ascensorul a avut un număr de 2.389 de pasageri în prima zi și a funcționat ani la rând. Din cauza unei probleme cu frânele, s-a închis în anul 2017.

În urma unei campanii care a avut mult succes, a primit 4,8 milioane de lire sterline de la Fondul Național de Patrimoniu al Loteriei Naționale, necesare pentru restaurarea locației.

ADVERTISEMENT

În total, lucrările se vor ridica le 6,6 milioane de lire sterline și vor avea loc anul viitor. Redeschiderea atracției este plănuită pentru anul 2025.

“Aceasta este o victorie uriașă pentru noi. Abia așteptăm să le urăm bun venit înapoi pasagerilor. Oamenii îmi spun că munca grea începe acum, deși cu siguranță se simte că suntem pe drumul cel bun spre succes”, a declarat Cathy Beare, de la Folkestone Leas Lift Company, potrivit The Sun.

ADVERTISEMENT

Acest ascensor este doar unul dintre cele trei care sunt echilibrate cu apă rămase în marea Britanie. Ascensorul leagă Leas de malul mării și de Lower Leas Coastal Park, prin intermediul a două vagoane.

Locul este popular printre britanicii care își doresc o excursie de zi la plajă. Printre principalele atracții din zonă se numără Mermaid Beach, cu vederi superbe asupra oceanului.

ADVERTISEMENT

Folkestone,  loc considerat potrivit pentru a trăi

Folkestone a fost numit unul dintre cele mai bune locuri de trăit din Marea Britanie. Destinația este foarte aproape de Londra, la mai puțin de o oră, și se poate ajunge acolo cu trenul.

De altfel, se află la aceeași distanță de Londra ca Brighton. A fost numit chiar “Noul Brighton”. “Există atât de mulți oameni creativi, o mulțime de lucruri culturale de văzut și în care să te implici, iar tu ești înconjurat de opere de artă”, a declarat Alastair Upton, directorul executiv al Creative Folkestone, pentru The Times.

ADVERTISEMENT