Unghiile diferă de la o persoană la alta, drept urmare, în funcție de meserie și de activitatea mâinilor, există mai multe reguli importante. În primul rând, persoanele care cântă la instrumente muzicale, sau care lucrează în domeniul mecanic cel mai probabil își doresc unghii scurte și le taie destul de des.
Pe de altă parte, femeile care lucrează la birou, sau în alt domeniu care nu necesită utilizarea prea mare a mâinilor își doresc unghii mult mai lungi, iar uneori apelează și la gel.
Studiile au demonstrat că atât unghiile de la mâini cresc cu mult mai repede decât unghiile de la picioare. Mai exact, acestea ajung să crească cu 0,1 milimetri pe zi.
Specialiștii recomandă astfel ca unghiile să fie tăiate cel puțin odată pe săptămână. Acest lucru le va feri de infecții, bacterii și de asemenea este și igienic, scrie How Stuff Works.
Există și niște reguli puțin știute privind tăierea unghiilor. Vorbim despre niște pași care trebuie urmați cu strictețe și care pot evita o infecție la nivelul lor.
Dermatologii de la Academia Americană de Dermatologie spun că înainte să fie tăiate, unghiile trebuie înmuiate măcar câteva minute în apă caldă. După ce s-au înmuiat, acestea pot fi tăiate cu o unghieră sau cu o foarfecă, care să fie neapărat dezinfectate. Acest lucru se poate face adăugând ustensila într-un castron cu alcool.
Lungimea unghiilor este și ea importantă. Dermatologii recomandă tăierea aproape de buricul degetului, iar mai apoi utilizarea unei pile de unghii pentru rotunjirea colțurilor.
Deși multe femei obișnuinesc să se ocupe și de cuticule, specialiștii spun că acestea au rolul de a proteja rădăcina unghiei, drept urmare, recomandat ar fi să fie evitată tăierea lor.
După ce unghiile au fost tăiate, acestea trebuie să fie hidratate, la fel cum facem cu părul, dar și cu pielea noastră. Acest lucru poate fi realizat cu o cremă, dar și cu un ulei, mai spun sursele citate.