Life

La cât timp se taie, de fapt, unghiile. Greșeala pe care multe persoane o fac fără să știe

Unghiile, la fel ca părul trebuie întreținute ca la carte. Puțini știu însă la cât timp recomandă medicii tăierea lor, dar și cum se face corect acest lucru.
15.10.2022 | 15:49
La cat timp se taie de fapt unghiile Greseala pe care multe persoane o fac fara sa stie
La cât timp se taie, de fapt, unghiile la mâini. Sursă foto: printerest
ADVERTISEMENT

Unghiile diferă de la o persoană la alta, drept urmare, în funcție de meserie și de activitatea mâinilor, există mai multe reguli importante. În primul rând, persoanele care cântă la instrumente muzicale, sau care lucrează în domeniul mecanic cel mai probabil își doresc unghii scurte și le taie destul de des.

La cât timp se taie, de fapt, unghiile

Pe de altă parte, femeile care lucrează la birou, sau în alt domeniu care nu necesită utilizarea prea mare a mâinilor își doresc unghii mult mai lungi, iar uneori apelează și la gel.

ADVERTISEMENT

Studiile au demonstrat că atât unghiile de la mâini cresc cu mult mai repede decât unghiile de la picioare. Mai exact, acestea ajung să crească cu 0,1 milimetri pe zi.

Specialiștii recomandă astfel ca unghiile să fie tăiate cel puțin odată pe săptămână. Acest lucru le va feri de infecții, bacterii și de asemenea este și igienic, scrie How Stuff Works.

ADVERTISEMENT

Există și niște reguli puțin știute privind tăierea unghiilor. Vorbim despre niște pași care trebuie urmați cu strictețe și care pot evita o infecție la nivelul lor.

Cum îți dai corect unghiile

Dermatologii de la Academia Americană de Dermatologie spun că înainte să fie tăiate, unghiile trebuie înmuiate măcar câteva minute în apă caldă. După ce s-au înmuiat, acestea pot fi tăiate cu o unghieră sau cu o foarfecă, care să fie neapărat dezinfectate. Acest lucru se poate face adăugând ustensila într-un castron cu alcool.

ADVERTISEMENT

Lungimea unghiilor este și ea importantă. Dermatologii recomandă tăierea aproape de buricul degetului, iar mai apoi utilizarea unei pile de unghii pentru rotunjirea colțurilor.

Deși multe femei obișnuinesc să se ocupe și de cuticule, specialiștii spun că acestea au rolul de a proteja rădăcina unghiei, drept urmare, recomandat ar fi să fie evitată tăierea lor.

ADVERTISEMENT

După ce unghiile au fost tăiate, acestea trebuie să fie hidratate, la fel cum facem cu părul, dar și cu pielea noastră. Acest lucru poate fi realizat cu o cremă, dar și cu un ulei, mai spun sursele citate.

ADVERTISEMENT