Life

La cât timp trebuie să îți speli prosopul de față. La ce pericol te expui, de fapt

Tu știi la cât timp trebuie să îți speli prosopul de față? Specialiștii spun că te expui la un pericol destul de mare dacă nu ții cont de acest detaliu.
14.10.2023 | 22:49
La cat timp trebuie sa iti speli prosopul de fata La ce pericol te expui de fapt
La cât timp trebuie să îți speli prosopul de față. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Pentru a fi în siguranță, este bine să știi la cât timp trebuie să îți speli prosopul de față. Aceeași regulă se aplică și la prosopul pentru corp. Studiile au demonstrat că în caz contrar, ne expunem la niște riscuri.

La cât timp trebuie să îți speli prosopul de față

Medicul Primrose Freestone, profesor asociat în microbiologie clinică la Universitatea din Leicester, a vorbit despre acest subiect. Aceasta a spus la cât timp trebuie să îți speli prosopul de față, sau de corp.

ADVERTISEMENT

Totodată, ea a prezentat și riscurile pe care e bine să le luăm în calcul. După ce te ștergi cu prosopul, fie pe față, fie pe corp, e posibil ca acesta să nu se usuce atât de repede. Iar asta e valabil în special atunci când nu este ținut într-un loc cald.

Ce se întâmplă în tot acest timp? Bacteriile se vor dezvolta, iar ulterior, prosopul începe să miroasă mai urât. În momentul în care te vei șterge din nou cu el, vei lua bacteria, iar în timp, se poate ajunge și la infecții la nivelul pielii.

ADVERTISEMENT

„Prosopul dumneavoastră s-ar putea să nu se usuce corespunzător între utilizări și probabil că este ținut undeva cald. Ambii acești factori înseamnă că bacteriile vor crește considerabil. Prosopul tău va începe să miroasă destul de urât.

Dar, de asemenea, când îl vei folosi din nou, te vei reinocula cu acea bacterie. Chiar dacă este al tău, în cantități suficient de mari, poate provoca infecții ale pielii”, avertizează medicul Primrose Freestone, potrivit Yahoo.com.

ADVERTISEMENT

La ce temperatură trebuie să speli prosoapele

La cât timp trebuie să îți speli prosopul de față, sau de corp, deci? La câteva zile. Iar importantă este și temperatura mașinii de spălat. Este recomandat ca acestea să fie spălate la minim 70 de grade.

Motivul este că detergenții nu îndepărtează doar petele, ci pot detașa și bacteriile, dar și virușii din țesătură. Astfel, este nevoie de o temperatură mai mare, astfel încât aceștia să fie distruși definitiv.

ADVERTISEMENT

Iar dincolo de spălatul prosoapelor, este important să știm și la cât timp să ne spălăm lenjeria de pat. Medicul spune că transpirația din timpul nopții, saliva, dar și celulele moarte ale pielii, ne pot crea probleme.

În timp, acestea crează un mediu perfect pentru bacterii, ciuperci, dar și insecte mici. Tocmai din acest motiv, este recomandat să ne spălăm lenjeria de pat cât se poate de des, chiar o dată pe săptămână.

ADVERTISEMENT