Life

La ce distanță de pat sau de canapea se pune televizorul. Multe persoane fac o mare greșeală

Tu știi la ce distanță de pat sau de canapea se pune televizorul? Multe persoane fac o mare greșeală fără ca măcar să își dea seama.
26.01.2024 | 13:08
La ce distanta de pat sau de canapea se pune televizorul Multe persoane fac o mare greseala
La ce distanță de pat sau de canapea se pune televizorul. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

E important să știi la ce distanță de pat sau de canapea se pune televizorul. În acest mod nu doar că te vei bucura de o experiență mai plăcută când vezi filme, dar nu îți obosești nici ochii prea mult.

La ce distanță de pat sau de canapea se pune televizorul

Suntem în era tehnologiei, iar acum există o mulțime de televizoare. Unele dintre ele au rezoluție 4K, iar altele oferă și posibilitatea a urmări filme 3D cu ajutor unor ochelari.

ADVERTISEMENT

Astfel, poți avea propriul cinema în sufrageria sau în dormitorul tău. Totuși, este important să știi niște detalii. De pildă, te-ai întrebat vreodată la ce distanță de pat sau de canapea se pune televizorul?

Odată ce ai ales modelul de televizor preferat, vine momentul montajului. Și știm deja foarte bine că dacă stăm cu ochii prea aproape de televizor, aceștia vor fi obosiți. Dacă e prea departe însă, nu mai avem parte de aceeași experiență când vedem un film.

ADVERTISEMENT

Astfel, indiferent de modelul ales, e important de știut la ce distanță de pat sau de canapea se pune televizorul. Doar în acest mod te vei bucura de toate avantajele pe care dispozitivul le oferă și vei avea priveliștea perfectă.

Există un truc pe care puține persoane îl știu, dar care face diferența. Mai exact, este bine să pui televizorul la o distanță de aproape două ori mai mare decât dimensiunea ecranului față de canapea.

ADVERTISEMENT

E bine să pui televizorul în fața canapelei?

Cu alte cuvinte, dacă televizorul tău are un ecran de 60 de inci, canapeaua ar trebui să fie plasată la o distanță dublă față de acesta. Iar asta înseamnă 120 de inci sau aproximativ 3 metri. Acest detaliu e important, așa că e bine să știi dacă iei un televizor mai mare sau unul mai mic.

Iar dincolo de distanța la care se pune televizorul, e important să știm și cum îl așezăm. Multe persoane comit o mare greșeală atunci când montează televizorul pe perete, iar acest lucru e valabil în special în sufragerie.

ADVERTISEMENT

Ideal, televizorul ar trebui să stea cât mai paralel cu canapeaua. Doar așa se obține cea mai bună imagine. Totuși, poate fi deplasat și cu aproape 15 grade. Imaginea nu se deformează, ci din contră. Iar o opțiune bună o reprezintă suportul cu braț pentru perete. În acest mod, televizorul poate fi mișcat ușor, după preferințe.

ADVERTISEMENT