Life

La ce oră e bine să adormi seara ca să te trezești plin de energie dimineața. Cum trebuie să calculezi, de fapt

Care e ora la care e bine să te culci ca să ai energie a doua zi. Ce metodă trebuie să aplici, în realitate, pentru asta.
15.04.2024 | 17:55
La ce ora e bine sa adormi seara ca sa te trezesti plin de energie dimineata Cum trebuie sa calculezi de fapt
Care e ora la care e bine să te culci ca să ai energie a doua zi. Ce metodă trebuie să aplici, în realitate, pentru asta. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

La ce oră e bine să adormi seara ca să te trezești plin de energie dimineața. Cum trebuie să calculezi, de fapt. Un medic renumit din India a dezvăluit care este secretul pe care trebuie să-l cunoști pentru a fi mereu odihnit.

Care e ora la care e bine să te culci ca să ai energie a doua zi. Ce metodă trebuie să aplici, în realitate, pentru asta

Care e ora la care e bine să te culci ca să ai energie a doua zi. Ce metodă trebuie să aplici, în realitate, pentru asta. Mai exact, specialiștii de peste hotare spun că este vorba de un calcul foarte simplu de matematică.

ADVERTISEMENT

Acest lucru a fost punctat inclusiv de doctorul Karan Raj, cunoscut pe rețelele de socializare pentru sfaturile pe care le oferă oamenilor. Expertul a studiat atent particularitățile somnului și a observat câteva lucruri importante.

Medicul a descoperit că stările de oboseală și lipsa de somn nu au legătură numai cu numărul de ore dormite, ci mai degrabă de faptul că o persoană și-a întrerupt ciclul de somn și bioritmul personal. Așadar, nu contează neapărat numărul de ore de odihnă.

ADVERTISEMENT

Concret, este foarte importantă ora la care te pui în pat pentru a avea energie a doua zi dimineața. Ține cont de „regula de 90 de minute” și vei putea să calculezi momentul perfect pentru a te culca în fiecare seară.

„Încercați acest lucru dacă doriți să vă treziți cu o senzație de revigorare. În fiecare noapte creierul trece prin mai multe cicluri de somn. Fiecare ciclu începe cu un somn ușor, apoi intrați în somn profund, visați și ulterior, reveniți la somn ușor.

ADVERTISEMENT

Fiecare dintre aceste cicluri durează aproximativ 90 de minute. Vă simțiți cel mai odihniți dacă vă treziți la sfârșitul unuia dintre aceste cicluri de 90 de minute”, a spus Karan Raj pe pagina sa de TikTok, conform Mirror.

Ora ideală pentru un somn liniștit și odihnitor

În aceeași notă, medicul din India le recomandă oamenilor, în primul rând, să ia în calcul ora la care vor să se trezească a doua zi. În al doilea rând, se calculează programul care trebuie urmat pentru un somn odihnitor.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, dacă vrei să te ridici din pat la ora 08:00 dimineața trebuie să calculezi în sens invers, în perioade de 90 de minute. În felul acesta vei ajunge la ora cea mai apropiată la care este bine să te culci pentru a te odihni.

În felul acesta dacă adormi la ora 23:00, atunci ar trebui să te trezești chiar la sfârșitul celui de-al șaselea ciclu. În altă ordine de idei, specialistul subliniază că această metodă este diferită pentru fiecare persoană în parte din cauza bioritmului.

ADVERTISEMENT