Life

De unde provin, de fapt, mezelurile de la Lidl. Surpriza a fost una uriașă pentru românii care le cumpără în neștire

De unde provin, de fapt, mezelurile regăsite pe rafturile de la Lidl. Surpriză uriașă pentru românii care le cumpără în număr mare.
18.11.2023 | 15:00
De unde provin de fapt mezelurile de la Lidl Surpriza a fost una uriasa pentru romanii care le cumpara in nestire
De unde provin mezelurile de la Lidl. Sursa foto: Hepta, Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mezelurile se numără printre cele mai cumpărate produse de la Lidl, însă de unde provin, de fapt, acestea? Surpriza este mare pentru clienți, care le cumpără adesea la prețuri bune.

De unde provin mezelurile de la Lidl. Adevărul despre produsele cumpărate atât de des de către clienți

Magazinele Lidl sunt frecventate de clienți în fiecare zi datorită prețurilor accesibile ale produselor. Mulți clienți cumpără fructe, legume, ouă, lactate și mezeluri, care au, de multe ori, oferte foarte bune.

ADVERTISEMENT

Printre cele mai populare produse se numără mezelurile, care nu se găsesc la alte supermarketuri din România. Mulți clienți nu știu de unde provin acestea, însă le cumpără datorită faptului că există numeroase variante, dar și prețurile sunt foarte bune.

Mezelurile de la Cămara Noastră provin din România. În schimb, cele de la Pikok sunt din Cehia sau Polonia. La raft se mai găsesc și produse de la Dulano, iar brandul provine din Germania.

ADVERTISEMENT

“Toate aceste preparate din carne, dar și multe altele îți stau la dispoziția sub marca Pikok. Alege-le pentru sendvișuri sau aperitive ori pentru o masă de prânz preparată rapid”, se arată pe site-ul Lidl, la secțiunea de mezeluri.

Mezelurile provenite din România sunt produse într-o fabrică din Cluj. De altfel, multe dintre produsele proprii ale lanțurilor de magazine provin de la noi din țară.

ADVERTISEMENT

“Colaborăm cu cei mai importanți retaileri în domeniu și producem cu mult drag produsele pe care cu siguranță le cunoașteți deja, precum PIKOK, Cămara Noastră și BARONI pentru LIDL (…)”, au menționat reprezentanții companiei, potrivit antena3.ro.

De asemenea, și pe site-ul Lidl este menționat faptul că produsele Cămara Noastră sunt românești. “Din dragoste pentru tot ce este autentic românesc, am bătut țara în lung și-n lat și am căutat rețete originale după care să creăm cele mai bune produse românești.

ADVERTISEMENT

Am căutat apoi cei mai buni furnizori autohtoni care să le producă pentru noi, respectând cele mai înalte standarde de calitate”, sunt informațiile regăsite pe site-ul retailerului german.

Câte grăsimi conțin mezelurile de la Lidl

Potrivit analizelor realizate de cei de la InfoCons, produsele din categoria mezelurilor, cum ar fi kaizer, bacon, cabanos sau crenvurști ar conține, la 100 g, până la 50 g de grăsimi. Dintre acestea, 20 g reprezintă acizi saturați.

Atunci când te verifici compoziția unui produs pe care vrei să-l cumperi, e bine să te uiți la acizii grași trans. Aceștia au cel puțin o legătură dublă neconjugată carbon-carbon, în configurație trans (AGT), informează playtech.ro. Conform specialiștilor, acestea ar fi cele mai periculoase grăsimi pentru organism.

ADVERTISEMENT