Life

La ce temperatură trebuie spălate perdelele, de fapt. Este o greșeală pe care mulți o fac

La ce temperatură trebuie spălate perdelele. Există această greșeală pe care multe persoane o fac și care poate duce la stricarea lor.
07.02.2023 | 16:36
La ce temperatura trebuie spalate perdelele de fapt Este o greseala pe care multi o fac
La ce temperatură trebuie spălate perdelele în realitate Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

La ce temperatură trebuie spălate perdelele? Există o greșeală pe care o fac multe persoane și riscă să își strice perdelele chiar dacă vor doar să le curețe.

La ce temperatură trebuie spălate perdelele în realitate

Perdelele sunt destul de sensibile, așa că ele nu trebuie spălate la o temperatură mai mare de 50° în mașina de spălat.

ADVERTISEMENT

Un alt lucru foarte important și o greșeală pe care o fac mulți este referitoare la stoarcere. Ea trebuie să fie minimă pentru că altfel perdelele pot ajunge să fie degradate.

Perdelele din in pot fi spălate la mașina de spălat, conform indicațiilor de mai sus. De asemenea, ele pot fi călcate când încă sunt umede.

ADVERTISEMENT

Perdelele din satin sunt unele dintre cele mai sensibile, iar acestea nu trebuie puse nici la mașina de spălat și nu încercați să le spălați nici la mână. Acestea pot fi șterse cu o cârpă înmuiată în apă și detergent și stoarsă bine și apoi vor fi curate.

Perdelele de bumbac sunt foarte ușor de spălat: tot ce este de făcut este să le punem la mașină la un program cu temperaturi mai scăzute de 60°.

ADVERTISEMENT

Ce perdele trebuie spălate cu mâna

De asemenea, un lucru foarte important de ținut minte este că perdelele care au fost vopsite manual trebuie spălate doar de mână cu apă călduță și săpun, la fel și cele cu imprimeuri sau cele de pe care vrem să scoatem pete.

De altfel, perdelele colorate nu ar trebui niciodată spălate cu detergent pudră pentru că acesta conține, de obicei, substanțe de albire. Dacă vrei totuși să îți albești perdelele, poți să folosești bicarbonatul de sodiu sau oțetul.

ADVERTISEMENT

Un alt lucru foarte important pe care îl aveți de făcut este să verificați instrucțiunile de pe perdelele dumneavoastră în ceea ce privește curățarea și să le spălați conform acestora.

Detergentul lichid de rufe este cel mai bun în acest caz sau săpunul de casă. Perdelele nu trebuie călcate dacă nu este nevoie să facem acest lucru, pentru că le putem arde și deteriora fără a fi nevoie de acest procedeu.

ADVERTISEMENT
Tags: