Sport

La Liga etapa a 6-a. FC Barcelona se împiedică la Cadiz. Ronald Koeman, tremură pentru postul său

FANATIK.RO vă dă detalii legate de meciurile etapei a 6-a din La Liga, rundă intermediară, programată între zilele de marți, 21 septembrie - joi, 23 septembrie, inclusiv
23.09.2021 | 23:00
La Liga etapa a 6a FC Barcelona se impiedica la Cadiz Ronald Koeman tremura pentru postul sau
ADVERTISEMENT
21-09-2021
19:50

Rezultate din etapa a 6-a din La Liga

Marți, 21 septembrie

Getafe – Atletico Madrid 1-2 (Mitrovic 45 / Suarez 78, 90)

Athletic Bilbao – Rayo Vallecano 1-2 (Ciss 33 aut. / Alvaro Garcia 5, Falcao 90+6)

Levante – Celta Vigo 0-2 (Iago Aspas 66, Brais Mendez 85)

Miercuri, 22 septembrie

Espanyol – Alaves 1-0 (De Tomas 54 pen.)

Sevilla – Valencia 3-1 (Papu Gomez 3, Lato 15 aut., Rafa Mir 22 / Duro 31)

Real Madrid – Mallorca 6-1 (Benzema 3, 78, Asensio 24, 29, 55, Isco 84 / Lee Kang-In 25)

rma

Villarreal – Elche 4-1 (Pino 5, Trigueros 39, Danjuma 60, Moreno 90+4 / Mojica 19)

Joi, 23 septembrie

Granada – Real Sociedad 2-3 (Sanchez 9, Milla 70 pen. / Elustondo 52, 83, Merino 60)

Osasuna – Betis Sevilla 1-3 (Garcia 39 / Hermoso 21, Juanmi 80, Willian Jose 90+3)

Cadiz – Barcelona 0-0

cad

lli

Și prima divizie a fotbalului spaniol, La Liga, are etapă intermediară, prima din acest sezon, pe parcursul acestei săptămâni. Ca și în Serie A seria meciurilor se deschide marți, 21 septembrie și se încheie joi, 23 septembrie. La Liga are la startul competiției și ea tot 20 de echipe, deci 38 de etape de jucat, fără sistem de play-off și play-out.

Programul etapei a 6-a din La Liga

Marți, 21 septembrie, ora 23:00

ora 20:30 Getafe – Atletico Madrid

Athletic Bilbao – Rayo Vallecano

Levante – Celta Vigo

Miercuri, 22 septembrie

ora 20.30 Espanyol – Alaves

ora 20.30 Sevilla – Valencia

ora 23:00 Real Madrid – Mallorca

ora 23:00 Villarreal – Elche

Joi, 23 septembrie, ora 20:30

Granada – Real Sociedad

Osasuna – Betis Sevilla

ora 23:00 Cadiz – Barcelona

Este o etapă în care, în mod normal, nu ar trebui să existe probleme pentru primele două clasate, Real Madrid și Atletico Madrid, pentru a bifa noi succese. Clasamentul e condus de Real Madrid, cu 13 puncte, urmată de Atletico, 11, ambele echipe neînvinse, doar că elevii lui Diego Simeone au făcut două egaluri față de numai unul al Realului.

ADVERTISEMENT

Runda intermediară debutează marți, 21 septembrie, cu primele trei partide. Levante joacă acasă cu Celta Vigo la care gluma se îngroașă după ce a fost învinsă acasă de Cadiz. Galicienii au un singur punct și se află pe locul 18, prima poziție retrogradabilă, înaintea lui Getafe și Alaves, rămase pe sec.

Celta Vigo, fără victorie în primele cinci etape

Câteva absențe importante la echipa locală, în frunte cu cea a atacantului Roberto Soldado, pot ajuta Celta să obțină un rezultat cât mai bun deși la Levante există un anume Gerard Moreno care mai mereu le-a dat mari probleme celor din Vigo cu golurile sale.

ADVERTISEMENT

Se mai joacă Athletic Bilbao – Rayo Vallecano, deplasare de foc pentru noua promovată în catedrala San Mames, unde bascii pierd foarte greu puncte pe teren propriu. Madrilenii, reveniți în primul eșalon după câțiva ani în acest sezon, se descurcă destul de bine până acum, fiind exact la mijloc, locul 10, cu 7 puncte.

Atletico, un derby de Madrid la codașa Getafe

Dar fără îndoială polul de interes pentru seara de marți s-a mutat la derby de Madrid, cu Getafe gazdă și campioana Atletico pe post de musafir. Atletico vine după 0-0 acasă cu Bilbao și îl are suspendat pentru cartonaș roșu pe Joao Felix, cel mai scump jucător din lot, 126 milioane euro plătite Benficăi pentru el și accidentați pe Lemar, Kondogbia și Trippier.

ADVERTISEMENT

Sezonul trecut Atletico Madrid nu a reușit să câștige pe terenul lui Getafe, făcând 0-0 deși a avut timp de jumătate de oră om în plus, dar a ratat enorm, chiar și din cele mai clare situații. La Getafe plecare antrenorului Bordalas la Valencia pare a semăna cu sfârșitul lumii pentru că echipa e fără vreun punct, cu cel mai dezastruos debut de sezon de când e în La Liga.

Real Madrid, șase absențe cu Mallorca

Miercuri, 22 septembrie vor juca și oamenii lui Carlo Ancelotti, Real Madrid primind pe Santiago Bernabeu o nou promovată, pe Mallorca, dar fără șase jucători, toți accidentați, cel mai mult Gareth Bale, 12 săptămâni. Mai sunt out fundașul dreapta Dani Carvajal, doi fundași stânga, Mendy și Marcelo, precum și mijlocașii Dani Ceballos și Kroos.

ADVERTISEMENT

Un meci foarte atractiv va avea loc la Sevilla. Echipa care poartă numele orașului e neîvinsă, dar are doar opt puncte, la cinci lungimi de primul loc, pentru că a făcut două egaluri, unul la Elche considerat ca un semi-eșec și altul la San Sebastian, în ultima etapă, cu bascii ratând un penalty.

Barcelona, următoarea victimă ilustră pentru Cadiz?

Pe stadionul Sanchez Pizjuan vine Valencia. Liliecii nu mai sunt invincibili, dar au 10 puncte, două peste Sevilla și tocmai și-au făcut etapa trecută, acasă, un harakiri de toată frumusețea, în ultimele minute ale partidei vedetă cu Real Madrid. Oaspeții au egalat în minutul 86, prin Vinicius și două minute mai târziu Benzema a dat lovitura de grație, ducând galacticii pe primul loc.

Marea decepție se numește Barcelona. Are tot 8 puncte, e tot neînvinsă, dar fundașul central Araujo a salvat-o în ultimul minut la meciul de luni, pe teren propriu, egalând în minutul 90 cu Granada. Acum va juca la Cadiz, echipă capabilă la fel de ușor și de bune și de rele și care sezonul trecut a execuat-o sec pe Real chiar la Madrid!

ADVERTISEMENT