Sport

La mulți ani, Marius Lăcătuș, legenda Stelei! „Fiara” a împlinit azi 60 de ani și va avea parte de o mulțime de surprize

Marius Lăcătuș, legenda celor de la Steaua București, a împlinit azi 60 de ani și va avea parte de o mulțime de surprize.
05.04.2024 | 10:39
La multi ani Marius Lacatus legenda Stelei Fiara a implinit azi 60 de ani si va avea parte de o multime de surprize
La mulți ani, Marius Lăcătuș, legenda Stelei! „Fiara” a împlinit azi 60 de ani și va avea parte de o mulțime de surprize. Sursa foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Marius Lăcătuș, unul dintre eroii de la Sevilla și mare legendă a celor de la Steaua București, a ajuns la vârsta de 60 ani. Fostul câștigător al Cupei Campionilor va avea parte de mai multe surprize în decursul zilei sale de naștere.

Ce surprize i-au fost pregătite lui Marius Lăcătuș

George Ogăraru, elevul lui Marius Lăcătuș, susține că i-a pregătit deja surpriza celui ce i-a fost mentor, dar aceasta va fi oficializată la data de 7 iunie, ziua în care stadionul din Ghencea va împlini 77 de ani.

ADVERTISEMENT

„Eu am avut privilegiul să-l cunosc pe Marius Lăcătuș în foarte multe ipostaze. La început ca și coleg-jucător, apoi ca jucător-antrenor, ca antrenor, dar și ca prieten, fiindcă mi-a fost naș de cununie și mi-a botezat doi dintre copii.

A fost un fotbalist exponențial al Generației de Aur a fotbalului românesc. Fiindcă pentru mine, aceea a fost Generația de Aur, echipa care a ajuns până la capăt, câștigând cea mai importantă competiție continentală a cluburilor

ADVERTISEMENT

De doi ani am început acest proiect dedicat lui Marius Lăcătuș. Este o surpriză și pentru el. Împreună cu un istoric de marcă și un scriitor special, Vasile Lupașc Sfinteș, un super-fan al celui sărbătorit, am scris două cărți despre Marius Lăcătuș.

Prima este pentru adulți, e o altfel de carte, care surprinde și redă impactul pe care Lăcătuș l-a avut la nivel național. Este o carte despre spirit și valori, plină cu mărturii ale unor nume celebre, precum Ilie Năstase, Valentin Ceaușescu, Gheorghe Hagi, Tudor Gheorghe, Dumitru Berbece și mulți alții, dar și povești ale oamenilor simpli, care l-au văzut și iubit pe celebrul și unicul număr 7 din fotbalul românesc”, a declarat George Ogăraru la GSP.RO

ADVERTISEMENT

George Ogăraru speră ca generația ce vine din urmă să fie inspirată de Marius Lăcătuș: „Copiii noștri nu mai au idoli sau repere autohtone”

Fostul jucător al celor de la Steaua București nu s-a oprit aici. Acesta a mai declarat că speră ca generația ce vine din urmă să fie inspirată de cariera și legenda lui Marius Lăcătuș.

“Cealaltă carte este dedicată copiilor și este și ea specială. Este o carte de benzi desenate cu și despre Lăcătuș, tocmai ca să ne apropiem cât mai mult de lumea celor mici.

ADVERTISEMENT

Pentru că nu e de ajuns pentru ei să asculte poveștile celor mari despre Lăcătuș, ci au nevoie și de un suport vizual, ca să-i atragă, să înțeleagă mai bine ce a însemnat el pentru fotbalul românesc.

Dincolo de tributul pentru Marius Lăcătuș, am gândit acest proiect special ca pe o punte între generația matură și cea a copiilor. Fiindcă acum, copiii noștri nu mai au idoli sau repere autohtone, ci toți vor să fie Messi, Ronaldo sau Haaland”, a mai adăugat George Ogăraru pentru sursa citată.

 

ADVERTISEMENT