News

La o lună după ce Klaus Iohannis a fost dat dispărut de un parlamentar, poliția a reacționat: ”Nu se confirmă”

Luni, 12 februarie, la aproape o lună de când Klaus Iohannis era dat dispărut de un parlamentar, poliția din Capitală a reacționat.
12.02.2024 | 17:45
La o luna dupa ce Klaus Iohannis a fost dat disparut de un parlamentar politia a reactionat Nu se confirma
Poliția din Capitală, reacție după ce Klaus Iohannis a fost dat dispărut de un deputat: ”Nu se confirmă”. Sursa foto: hepta.ro / Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Poliția din Capitală a avut o primă reacție după ce Klaus Iohannis a fost dat dispărut de un deputat al Alianței pentru Unitea Românilor (AUR). Ce spun oamenii legii.

Poliția din Capitală, reacție după ce Klaus Iohannis a fost dat dispărut de un deputat: ”Nu se confirmă”

La începutul acestui an, după ce nu mai fusese văzut în spațiul public de o lună (18 decembrie 2023 – 18 ianuarie 2024), Klaus Iohannis era dat dispărut la poliție de către un deputat AUR.

ADVERTISEMENT

Pe 18 ianuarie, deputatul AUR, Adrian Axinia, depunea, la Secţia 17 Poliţie din Bucureşti o cerere în care declara dispariţia preşedintelui Klaus Iohannis. Parlamentarul și-a motivat demersul ca urmare a faptului că din data de 18 decembrie 2023 Klaus Iohannis n-a mai întreprins nicio acţiune publică.

Luni, 12 februarie 2024, la aproape o lună distanță de la sesizarea demnitarului, polițiștii din București au venit cu o primă reacție. Într-un răspuns pentru Digi24.ro, oamenii legii spun că aspectele sesizate de deputatul AUR nu se confirmă.

ADVERTISEMENT

Referitor la sesizarea dvs. inregistrată la nivelul compartimentului Relații cu Publicul sub nr. 4445031/18.01.2024 și la nivelul compartimentului Secretariat sub nr. 4452061/18.01.2024, vă comunicăm faptul că, în urma verificărilor efectuate, aspectele sesizate nu se confirmă.

Vă asigurăm și pe această cale de întreaga noastră disponibilitate, în funcție de competențele conferite de prevederile legale”, se arată în răspunsul polițiștilor, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis, aproape inexistent în perioada 18 decembrie 2023 – 22 ianuarie 2024

În intervalul 18 decembrie 2023 – 22 ianuarie 2024, președintele Klaus Iohannis nu a avut nimic programat în agendă. Doar la nivel administrativ a fost ocupat. Acesta a semnat zeci de decrete și a transmis mesaje (de ziua minorităților naționale, sau de ziua culturii naționale), a contestat două legi la CCR și a vorbit la telefon cu Volodimir Zelenski, pe 9 ianuarie.

De asemenea, pe contul său de X (fostul Twitter), Iohannis a mai transmis un mesaj după atacul armat din Praga. A mai vorbit despre tema acceptării parțiale a României în Schengen și a transmis clasicele mesaje de Crăciun și Anul Nou.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a avut prima apariție din 2024 pe 22 ianuarie. Președintele României l-a primit, atunci, pe prim-ministrul Vietnamului, Pham Minh Chinh, la Palatul Cotroceni.

ADVERTISEMENT