Life

La rândul său grav bolnav, Nicu Covaci e în doliu. Moni Bordeianu, solist și membru fondator al trupei Phoenix, a murit: „Îți mulțumim”

Moni Bordeianu, solist și membru fondator al trupei Phoenix, a murit. Nicu Covaci, îndurerat, a făcut anunțul devastator.
10.02.2024 | 12:28
La randul sau grav bolnav Nicu Covaci e in doliu Moni Bordeianu solist si membru fondator al trupei Phoenix a murit Iti multumim
Moni Bordeiaunu a murit. Sursa foto: colaj Fanatik/ Facebook
ADVERTISEMENT

Lumea muzicii din rock din România este mai săracă de marți, 6 februarie 2024. Moni Bordeianu, unul dintre membrii fondatori ai trupei Phoenix, a murit, după o lungă suferință. Nicu Covaci, la rândul său grav bolnav, a făcut anunțul.

Moni Bordeianu s-a stins din viață la 75 de ani

Lumea muzicii este doliu, dar și mai săracă după ce s-a stins din viață unul din membrii fondatori ai trupei simbol pentru rock-ul românesc – Phoenix. Este vorba despre Moni Bordeianu, de asemenea solist al formației.

ADVERTISEMENT

Artistul avea 75 de ani și cu toate că a lăsat un gol imens în sufletele celor care l-au cunoscut sau i-au ascultat muzica, este drept de spus că ultimii ani au fost unii de suferință pentru el.

Moni Bordeianu a apărut tot mai rar în public după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate. Piciorul i-a fost amputat, ca urmare a complicațiilor apărute în urma diagnosticării cu diabet.

ADVERTISEMENT

El este cel care alături de Nicu Covaci a pus pe picioare formația Phoenix. Împreună, marii artiști au compus multe din piesele emblematice și, deși viața i-a purtat pe drumuri pe diferite, solistul care s-a stins din viață pe 6 februarie locuind în Statele Unite ale Americii, au rămas în continuare prieteni.

Nicu Covaci a făcut anunțul

De altfel, chiar Nicu Covaci este cel care a anunțat public că Moni Bordeianu a murit. Artistul a publicat pe contul său de Facebook un mesaj sfâșietor și mai multe imagini în care apare alături de colegul și bunul lui prieten.

ADVERTISEMENT

„A plecat să deschidă alt drum cel care l-a deschis pe primul…Îți mulțumim, Moni, pentru că ceea ce avem acum tu ai început!”, și-a început Nicu Covaci mesajul, apoi a împărtășit cu publicul câteva versuri sfâșietoare.

„Pe un munte, într-o țară
foarte-ndepărtată
sta un om cu ochii-nchiși
și spune ce ne-așteaptă.
Lumea nu-l asculta
îl crede un nebun,
căci vorbele lui sunt
ca niște lovituri de tun.

ADVERTISEMENT

El sta singur și liniștit
Dar în ochii lui închiși
Vede al lumii asfințit
Nebunul cu ochii lui închiși

Zilele trec una după alta
sus pe munte
și vocea lui se aude clar,
spunând foarte multe.
Lumea cea întreagă
nu se-oprește să-l asculte
îl vede un nebun ce-ndruga
multe vorbe-absurde!”, sunt rândurile dureroase publicate de Nicu Covaci. De altfel, amintim că, la rândul lui, artistul este grav bolnav. Zilele trecute, dezvăluia în exclusivitate pentru FANATIK, că are o afecțiune nedepistată, cel mai probabil la creier, care îl ține la pat. 

„Am fost la două spitale de aici din Spania, la două în Timișoara și unul în București. Fiecare medic îmi spune altceva, nu am încredere acum în nimeni. Unii spun că, în ultimă instanță, este ceva la creier. S-a întâmplat ceva acolo. Eu, dacă șed, e bine.

Dacă mă ridic în picioare amețesc de nu mai pot. Fac tratament, iau 20 de pastile dimineața, 3 pastile la prânz și încă 12 seara. Asta trebuie să fac timp de trei luni. O mare bucurie, ce să zic…”, ne-a mărturisit Nicu Covaci.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din...
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din cauza cărților“
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde