Life

Nicu Covaci e grav bolnav! Declarații exclusive de la liderul Phoenix: ”Mă lupt, este ceva la creier”

Nicu Covaci, liderul trupei simbol a rock-ului românesc, Phoenix, a dezvăluit, pentru FANATIK, că este grav bolnav.
05.02.2024 | 15:00
Nicu Covaci e grav bolnav Declaratii exclusive de la liderul Phoenix Ma lupt este ceva la creier
Nicu Covaci este grav bolnav. Nu poate nici să cânte, nici să picteze din cauza unei afecțiuni nediagnosticate de medici / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Nicu Covaci a făcut, în exclusivitate pentru FANATIK, un anunț cutremurător. Liderul trupei Phoenix, aflat acum în Spania, se luptă cu o boală cât se poate de dificilă pentru un om care, până de curând, era activ și, spune el, viața a devenit grea pentru el.

Nicu Covaci e grav bolnav

Nicu Covaci trece prin momente dificile. De ceva vreme încoace, viața lui s-a complicat teribil. Acum, ne-a dezvăluit el, abia se mai poate ține pe picioare, iar fiecare ieșire din casă este una cât se poate de dificilă. Liderul trupei Phoenix a fost la nenumărați medici, dar, până acum, nu a reușit să primească un diagnostic clar.

ADVERTISEMENT

”Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că nu pot spune. Sunt beat de cinci săptămâni, sunt beat tot timpul. Mă concentrez cu greu să îmi fac treaba, mă lupt. Nu sunt beat de la alcool, să fie clar, mă simt ca beat. Nu știu ce am, presupun că s-a întâmplat ceva la creier”, ne-a spus, în exclusivitate, Nicu Covaci.

Mai mult, dezvăluie pentru FANATIK, artistul legendar, medicii nu reușesc să dea de urma problemelor pe care le are. În schimb, timp de trei luni, este nevoit să ia pastile cu pumnul. Apoi, probabil, i se va pune și un diagnostic, să știe și el ce e de făcut în continuare.

ADVERTISEMENT

”Am fost la două spitale de aici din Spania, la două în Timișoara și unul în București. Fiecare medic îmi spune altceva, nu am încredere acum în nimeni. Unii spun că, în ultimă instanță, este ceva la creier. S-a întâmplat ceva acolo. Eu, dacă șed, e bine.

Dacă mă ridic în picioare amețesc de nu mai pot. Fac tratament, iau 20 de pastile dimineața, 3 pastile la prânz și încă 12 seara. Asta trebuie să fac timp de trei luni. O mare bucurie, ce să zic…”, ne-a mai spus Nicu Covaci, liderul formației Phoenix.

ADVERTISEMENT

Muzicianul legendar nu mai poate cânta

Problema cea mai mare, recunoaște Nicu Covaci, este că, în perioada asta, nu poate face ceea ce iubește. Adică să cânte, să picteze, să se bucure de artă, așa cum face, zi de zi, de decenii. Iar asta îl doare cumplit. Și, în plus, chiar dacă va veni cineva să îi fie aproape, duce dorul prietenilor săi.

”Nu pot să fac nimic. Nu pun mâna pe chitară, nu pun mâna pe pensulă. Nu fac absolut nimic. Sper să vină unii. Vine un prieten pe la mine, sper. Dan Pandrea o să vină. Cei din gașca veche au treaba lor, nu au timp să vină aici”, a mai spus Nicu Covaci pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Nicu Covaci s-a stabilit în Spania de peste 35 de ani

”Din 1977, când am scos formația din țară, închisă în boxele „Marshall”, am continuat să compun, să cânt și să mă lupt împotriva răului! După vreo 10 ani, deci în 1988, am descoperit frumusețile Spaniei și m-am stabilit aici, unde sunt și acum, deci pe deal, în pădure și cu Mediterana sub nas. Așadar, aici locuiesc de atâta timp și vin în țară doar să cânt și să întăresc șira spinării românilor”, povestea, a cum ceva vreme, Nicu Covaci.

Faptul că nu se întoarce, definitiv, în România pare să fie însă de înțeles. Ajuns la 75 de ani, deși este un simbol al muzicii, anul trecut, legendarul Nicu Covaci a avut surpriza neplăcută de a fi respins de Uniunea Compozitorilor. Mai mult, artistul nu are pensie din partea statului român.

„Vă informăm prin prezenta că Biroul Secţiei de muzică jazz/pop al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România s-a întrunit în şedinţă şi a analizat lucrarea scrisă pe care aţi susţinut-o în cadrul probei de examen profesional, solicitat prin regulament candidaţilor care nu au studii superioare de specialitate.

Lucrarea realizată de Dvs. a fost evaluată cu media 7,60, ceea ce o plasează sub media de promovare (8,00), conform Regulamentului privitor la admiterea în UCMR”, se arăta la acea vreme, în comunicatul oficial. Respingerea lui Nicu Covaci a stârnit, la acea vreme, reacții virulente din partea artiștilor din România.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală...
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală sunt istorie! Cum arată acum
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase....
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase. Rezultate LOTO duminică 25 februarie 2024
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va...
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va fi eliberat. Este în închisoare de 50 de ani VIDEO
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Protest cu sute de taximetriști în Piața Constituției. Cer o întâlnire de urgență...
Protest cu sute de taximetriști în Piața Constituției. Cer o întâlnire de urgență cu premierul
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a...
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a cooperat
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6...
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6 ani de la fuga lui din România: și-a drogat victimele și le-a filmat. Inițial, a ajuns la Poliție ca victimă
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni