News

La un pas de tragedie. Doi copii, aproape să se înece în Olt. S-au salvat ținându-se de o bucată de gheață

Distracția mai multor copii din Vâlcea era să se încheie cu o tragedie. Doi dintre aceștia, aflați la joacă pe Olt, au căzut în apă. S-au salvat ținându-se de o bucată de gheață
12.02.2023 | 19:01
La un pas de tragedie Doi copii aproape sa se inece in Olt Sau salvat tinanduse de o bucata de gheata
Doi copii de 14 și 16 ani, aproape de tragedie în râul Olt. S-au salvat ținându-se de o bucată de gheață. Sursa foto: voceavalcii.ro
ADVERTISEMENT

Temperaturile extrem de scăzute din ultimele zile au făcut ca majoritatea râurilor și lacurilor din țară să înghețe. Transformate în patinoare în aer liber, aceste locuri au fost luat cu asalt de oameni, în principal de copii.

Doi copii de 14 și 16 ani, aproape de tragedie în râul Olt. S-au salvat ținându-se de o bucată de gheață

Din informațiile furnizate de presa locală, un grup de cinci copii au ieșit duminică să se joace în zona podului de cale ferată de peste râul Olt din Râmnicu Vâlcea. La un moment dat, unul dintre ei a vrut să se dea pe gheață, însă aceasta s-a spart.

ADVERTISEMENT

Dând dovadă de un curaj desăvârșit și fără să se gândească vreo clipă la consecințele dramatice care pot urma, un prieten al acestuia i-a sărit imediat în ajutor și a intrat în apa înghețată.

Au fost alertate între timp și echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea. Până la sosirea salvatorilor, cei doi copii au stat la suprafața apei ținându-se de o bucată mare de gheață, notează Vocea Vâlcii.

ADVERTISEMENT

Misiunea din Râmnicu Vâlcea a avut un final fericit. În momentul intervenției forțelor ISU, copiii au fost găsiți ținându-se de gheață, fiind scufundați în apă. Cei doi au vârste de 14 și 16 ani și sunt în afara oricărui pericol. Au fost scoși la timp din apele înghețate și predați ambulanțelor cu medic.

Alți doi copii, de 14 ani, căzuți într-un lac din Argeș

Întâmplarea din Vâlcea vine la doar trei zile după ce alți doi copii, de 14 ani, au căzut într-un râu înghețat din Argeș. Din joacă, minorii au intrat cu bicicletele pe apa îngheţată a unui lac, dar gheaţa s-a rupt. Șansa acestor copii a fost că un localnic i-a văzut și i-a scos la mal.

ADVERTISEMENT

Din fericire, conştienţi, copii din localitatea Oarja au fost transportaţi la spital. ”Este vorba despre doi copii care s-ar fi aventurat cu bicicletele pe lac, iar gheaţa fiind subţire, s-ar fi spart, aceştia căzând în apă”, au transmis reprezentanții ISU Argeș.

Doi copii din Neamț, morți după gheața de sub ei s-a spart și au căzut în râul Bistrița

În urmă cu un an, pe 5 februarie 2022, un caz similar celui din Vâlcea a avut loc în județul Neamț. Din păcate, acesta a avut un final tragic, doi copii de 7 și 8 ani pierzându-și viața după ce au căzut în râul Bistrița.

ADVERTISEMENT

Tragedia a avut loc în comuna Borca. Ajunse la fața locului, echipajele de intervenție au găsit o fetiță în vârstă de 8 ani, scoasă din apele râului Bistrița de către cetățeni, în stare de inconștiență. Micuța a fost preluată imediat de un echipaj SMURD care a început manevrele de resuscitare.

Celălalt copil, un băiețel de 7 ani, a fost găsit la aproximativ 1 km de locul unde se presupune că ar fi căzut. Cei doi copii au fost transportați, în curs de resuscitare, la spitalul Județean din Piatra-Neamț. Din păcate, nu au răspuns manevrelor și a fost declarat decesul amândurora.

ADVERTISEMENT
Tags: