News

Lacrimi de durere la căpătâiul doctoriței ucise în Franța. Doina Jurca a fost condusă pe ultimul drum

Doina, tânăra doctoriță ucisă în Franța săptămâna trecută, a fost înmormântată la Galați. Zeci de oameni au condus-o pe ultimul ei drum
09.12.2023 | 16:51
Lacrimi de durere la capataiul doctoritei ucise in Franta Doina Jurca a fost condusa pe ultimul drum
Doina Jurca, doctorița ucisă în Franța, a fost condusă pe ultimul drum, la Galați / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Antena 3 / Facebook
ADVERTISEMENT

Doina, o tânără doctoriță în vârstă de 31 de ani, care a fost ucisă săptămâna trecută în Franța, a fost înmormântată în orașul Galați. La ceremonia de adio au participat aproape 100 de persoane. Familia, prietenii și colegii de la facultatea de medicină au ținut să îi aducă un omagiu și să o însoțească pe ultimul ei drum.

Trupul doctoriței ucise în Franța, așezat pe un baldachin de flori

Au fost momente încărcate de emoție, la ceremonia de înmormântare a Doinei Jurca. Participanții au adus flori și au rostit cuvinte de adio în memoria tinerei doctorițe. Evenimentul s-a petrecut sâmbătă dimineața.

ADVERTISEMENT

Trupul neînsuflețit al tinerei doctorițe a fost așezat pe un baldachin de flori și a fost transportat prin oraș, până la cimitirul Sf Lazăr, acolo unde a avut loc înhumarea.

Poliția ar fi identificat un prim suspect în cazul crimei

Doina Jurca, doctoriță originară din Republica Moldova, a fost găsită moartă într-un apartament închiriat prin Airbnb, în orașul Amiens, Franța. Ea se cazase acolo cu doar două ore înainte.

ADVERTISEMENT

Anterior, prietenii Doinei alertaseră poliția, pentru că nu mai reușeau să dea de ea. Anchetatorii francezi au confirmat că tânăra a fost înjunghiată de mai multe ori. Incidentul a avut loc pe 30 noiembrie, iar la cinci zile de la tragedie, autoritățile au identificat un suspect.

Lănțișorul, inelul de logodnă și telefonul lui Doina au fost găsite în posesia unui bărbat din Franța, conform Observator. Tânăra se afla într-o vizită la o prietenă medic în Franța pentru a-și pregăti rezidențiatul.

ADVERTISEMENT

Apartamentul în care se cazase tânăra doctoriță fusese folosit de o prostituată

În ciuda eforturilor investigatorilor, traseul exact al Doinei în ziua tragediei și mobilul crimei rămân necunoscute. Există speculații privind posibilitatea ca același apartament să fi fost folosit recent de o prostituată. Moartea Doinei Jurca a șocat comunitatea locală din nordul Franței.

Doina Jurcă, originară din raionul Cahul, Republica Moldova, dar stabilită de mulți ani în România, era absolventă a Facultății de Medicină a Universității „Dunărea de Jos” din Galați. Cu o situație financiară solidă, tânăra era logodită cu un om de afaceri din Galați. Cei doi stabiliseră nunta pentru anul 2024.

ADVERTISEMENT

„Doina avea vise mărețe, mă împingea și pe mine de la spate să fiu în fiecare zi mai bun. Mă sfătuia tot timpul, mă forța să fac lucruri bune. Ea fiind din Republica Moldova, atunci când a izbucnit războiul mi-a spus să luăm la noi acasă persoane din Ucraina, să le plătim noi cazarea. Am fost printre primii din oraș care am ajutat ucraineni”, a dezvăluit Cosmin, logodnicul tinerei, la scurt timp după ce a aflat de moartea doctoriței ucise în Franța.

ADVERTISEMENT
Tags: