Life

Lacul din România, unic în lume, pe care din ce în ce mai mulți turiști îl vizitează. Poți face baie în apă rece, dar și caldă în același timp

Lacul din România, unic în lume, pe care din ce în ce mai mulți turiști îl vizitează. Poți să faci o baie în apă, care este și caldă și rece în același timp.
21.07.2023 | 11:32
Lacul din Romania unic in lume pe care din ce in ce mai multi turisti il viziteaza Poti face baie in apa rece dar si calda in acelasi timp
Lacul din România, unic în lume, care începe să fie vizitat. Foto: Facebook Visit Sovata
ADVERTISEMENT

Care este lacul din România unic în lume ce începe să fie vizitat de tot mai mulți turiști. Este special pentru că aici poți face baie și în apă rece și în apă caldă.

Lacul din România, unic în lume, care începe să fie vizitat

Lacul Ursu este unic în România și în lume. Acesta se află în stațiunea Sovata și începe să fie descoperit de tot mai multă lume.

ADVERTISEMENT

Oamenii vin aici pentru calitățile terapeutice ale apei, dar și pentru peisajele frumoase. Sunt patru lacuri sărate în Sovata, dar Lacul Ursu este cel mai celebru acum.

El este special deoarece este un lac helioterm, adică se încălzește de la soare. Astfel, în unele momente ale zilei el poate fi rece, iar la soare devine cald.

ADVERTISEMENT

„Am deschis ştradul Lacul Ursu, deci suntem pregătiţi pentru un nou sezon estival. Ce trebuie ştiut despre lacul Ursu, este un lac helioterm, asta înseamnă că îşi câştigă căldura practic de la soare”, a spus Robert Fulop-Nagy, reprezentant centru de agrement, potrivit Observator.

Lacul Ursu, cel mai sărat și adânc din lume

Lacul este cel mai mare lac helioterm din toată lumea și este chiar aici, în România. Mai mult, el este lacul și cu cea mai mare concentrație salină de pe planetă.

ADVERTISEMENT

Lacul Ursu este lacul unic în lume care a intrat și în Cartea Recordurilor. Acesta are 18 metri în cea mai adâncă zonă a sa, făcându-l cel mai adânc lac helioterm din lume.

“Lacul Ursu din Sovata a intrat în Cartea Recordurilor. La măsurători a reieşit că are 18 metri în zona cea mai adâncă şi 13 metri pe anumite margini.

ADVERTISEMENT

Deci este cel mai adânc lac helioterm din lume, acesta fiind un nou record alături de celelalte pe care lacul le deţine, inclusiv cea mai mare concentraţie salină. Ca şi suprafaţă desfăşurată, lacul are 4.200 metri pătraţi”, a declarat primarul din Sovata, confrom Agerpres.

ADVERTISEMENT