Sport

Laguna Sharks, victorie uriaşă cu Dinamo în Liga Naţională de Baschet! “Rechinii”, conduşi magistral de Milan Minic

Laguna Sharks Bucureşti a obţinut o victorie uriaşă în Liga Naţională, învingând Dinamo, scor 78-77. "Rechinii" sunt antrenaţi de Milan Minic, tehnician legendar.
24.12.2022 | 12:03
Laguna Sharks victorie uriasa cu Dinamo in Liga Nationala de Baschet Rechinii condusi magistral de Milan Minic
Laguna Sharks, victorie istorică în prima ligă. Sursa: Facebook Laguna Sharks
ADVERTISEMENT

Nou-promovata în Liga Naţională de Baschet, Laguna Sharks Bucureşti, a reuşit o victorie importantă în etapa a 12-a din campionat. “Rechinii” au învins Dinamo, la capătul unui meci superb, care a avut nevoie de prelungiri, scor 78-77.

Laguna Sharks, victorie uriaşă cu Dinamo în Liga Naţională de Baschet!

Gazdele au obţinut prima victorie din istorie în elita baschetului românesc, în faţa unei echipe care se bate la primele locuri. Cu acest eşec, Dinamo a ratat şansa de a urca pe primul loc în grupa B din Liga Naţională.

ADVERTISEMENT

Arena de Baschet Bucureşti a fost plină la meciul dintre Sharks şi Dinamo. Printre numele importante care au fost în tribune la această confruntare se numără Florin Răducioiu şi Ilie Dumitrescu.

Antrenor legendar pentru “Rechini”! Milan Minic, campion mondial, european şi medialiat olimpic

“Rechinii” sunt conduşi de un antrenor legendar, Milan Minic. Are două medalii de argint la Jocurile Olimpice alături de naţionala Serbiei, un titlu mondial şi două europene din postura de antrenor asistent al naţionalei.

ADVERTISEMENT

Noul antrenor a câştigat tot ceea ce s-a putut câştiga şi la nivel de club, iar experienţa uriaşă cu care a venit în România este un mare plus pentru jucătorii “Rechinilor”, care au şansa să fie pregătiţi de un tehnician de talia lui Minic.

Milan Minic dă indicaţii tinerilor jucători de la Sharks. Sursa: Facebook Laguna Sharks
Milan Minic dă indicaţii tinerilor jucători de la Sharks. Sursa: Facebook Laguna Sharks

Început furtunos de meci pentru Sharks: 15-2 după 7 minute!

Începutul meciului cu Dinamo a fost excelent pentru Sharks, care au condus după 7 minute cu 15-2. La pauza mare şi-au păstrat avantajul, 37-30, Trevor Blondin şi Radu Paliciuc având evoluţii foarte solide.

ADVERTISEMENT

Dinamo a revenit în a doua parte a meciului şi a egalat înainte de sfertul 4 al meciului, scor 53-53. S-a mers cap la cap până la finalul timpului regulamentar, când tabela a arătat scorul 66-66.

Victorie istorică în faţa unei echipe care se bate la primul loc

În primele 5 minute de prelungiri, dinamoviştii conduceau cu 72-70, cu 75 de secunde înainte de final. Însă, Laguna a reuşit să revină pe tabelă, iar Trevor Blondin a adus punctele victoriei, cu 8 secunde înainte de final.

ADVERTISEMENT

Pentru Laguna Sharks Bucureşti a fost sărbătoare. Etapa trecută a fost la un pas să câştige cu liderul BC Timişoara, fiind în avantaj până aproape de final. A fost un succes istoric pentru “Rechini”, care până în urmă cu doi ani nu aveau echipă de seniori, fiind un club dedicat juniorilor.

  • 68 de ani are Milan Minic
  • 2 medalii olimpice are antrenorul sârb
ADVERTISEMENT