Sport

Lamine Yamal a scris istorie în UEFA Champions League! Ce record a atins puștiul-minune al Barcelonei la duelul cu PSG

Lamine Yamal, titular în PSG - Barcelona, a scris istorie în UEFA Champions League. Puștiul-minune al catalanilor a bifat un record impresionant.
10.04.2024 | 23:47
Lamine Yamal a scris istorie in UEFA Champions League Ce record a atins pustiulminune al Barcelonei la duelul cu PSG
Lamine Yamal a scris istorie în PSG - Barcelona, în sferturile UEFA Champions League. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Lamine Yamal a fost introdus titular de Xavi în duelul de foc al Barcelonei cu PSG de pe Parc des Princes, în prima manșă a „dublei” din sferturile UEFA Champions League. Puștiul de pe Camp Nou în vârstă de 16 ani a intrat în istoria celei mai tari competiții inter-cluburi din Europa.

Lamine Yamal a scris istorie în UEFA Champions League! Ce record a atins puștiul-minune al Barcelonei la duelul cu PSG

Xavi nu a ezitat și l-a aruncat în luptă pe Lamine Yamal încă din primul minut contra lui PSG. Tânărul jucător al catalanilor a fost înlocuit în minutul 61 cu Joao Felix. Jucătorul care va împlini 17 ani în vara acestui an a atins un record fabulos.

ADVERTISEMENT

Concret, Lamine Yamal a devenit cel mai tânăr jucător care apare într-un meci din sferturile de finală ale UEFA Champions League (16 ani și 272 de zile). Recordul era deținut de Rayan Cherki. În 2020, atacantul a fost pe teren în semifinala dintre Lyon și Bayern.

Atacantul cotat în prezent la 25 de milioane de euro avea vârsta de 17 ani și două zile. În actuala stagiune, Lamine Yamal a adunat 40 de partide, reușind să marcheze 6 goluri și să ofere 7 pase decisive.

ADVERTISEMENT

Raphinha, „dublă” pe Parc des Princes. Ce bornă a atins brazilianul Barcelonei

Raphinha a reușit „dubla” în confruntarea cu PSG de pe Parc des Princes. Atacantul Barcelonei a punctat în minutele 37 și 62. Pedri a oferit pasa decisivă la cel de-al doilea gol al brazilianului la doar un singur minut după ce a intrat pe teren.

Astfel, Raphinha a devenit primul jucător al Barcelonei de la Yaya Toure (2008 împotriva lui Schalke) încoace care a marcat primul gol în UEFA Champions League într-un meci din sferturile de finală.

ADVERTISEMENT

Ousmane Dembele, fostul jucător al Barcelonei, dar și Vitinha au marcat pentru PSG în partida cu Barcelona. Catalanii au fost cei care au marcat primii, însă parizienii au răsturnat scorul în decurs de doar două minute. Raphinha a restabilit egalitatea pe tabelă.

PSG și Barcelona s-au întâlnit de 12 ori până acum în UEFA Champions League. Parizienii au reușit să câștige de 4 ori, Barcelona s-a impus de 4 ori, în timp ce 4 meciuri s-au terminat la egalitate. Victoria Barcelonei cu PSG pe Camp Nou, scor 6-1, a rămas adânc întipărită în mintea iubitorilor de fotbal.

ADVERTISEMENT

Pentru meciul de miercuri seară, PSG nu i-a avut la dispoziție pe Hakimi, Kimbempe și Mukiele. De cealaltă parte, Barcelona nu s-a putut baza pe Alejandro Balde și Gavi, ambii accidentați.

ADVERTISEMENT
Tags: