Sport

Laszlo Balint, noul antrenor de la Petrolul. Anunțul oficial al ”lupilor galbeni”. Update exclusiv

După înfrângerea usturătoare pe teren propriu împotriva lui FC Voluntari, scor 0-4, Petrolul Ploiești a anunțat numirea lui Laszlo Balint în funcția de antrenor.
08.04.2024 | 13:46
Laszlo Balint noul antrenor de la Petrolul Anuntul oficial al lupilor galbeni Update exclusiv
Laszlo Balint, noul antrenor de la Petrolul. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
08-04-2024
10:50

Balint, oficial la Petrolul

Petrolul Ploiești a anunțat oficial numirea lui Laszlo Balint în funcția de antrenor, informație oferită în exclusivitate de FANATIK.

”FC Petrolul Ploiești a ajuns la un acord cu Laszlo Balint, cel care va fi, începând din această săptămână, noul antrenor principal al ‘galben-albaștrilor’. Înțelegerea se va întinde până la finalul stagiunii 2024-2025.

Laszlo Balint va colabora cu un staff tehnic din care vor face parte Florin Stîngă, Alin Pînzaru, Cezar Zanfir (antrenori secuzi), Cătălin Grigore (antrenor pentru portari), Alexandru Radu și Laurențiu Marinescu (preparatori fizici)”, se arată pe pagina de Facebook a grupării prahovene.

 

Petrolul Ploiești a pierdut categoric în fața lui FC Voluntari, scor 0-4, în runda cu numărul 3 din play-out-ul SuperLigii. În acest moment, prahovenii sunt pe locul 5 în clasament, cu 22 de puncte.

Laszlo Balint, noul antrenor de la Petrolul Ploiești

La aproape o lună de la despărțirea de Florin Pîrvu, conducerea Petrolului a decis să aducă un nou antrenor. Dezastrul din partida cu FC Voluntari i-a determinat să facă modificări la nivelul băncii tehnice și să pună capăt interimatului lui Florin Stângă, care va rămâne în continuare în staff.

ADVERTISEMENT

Alesul ploieștenilor pentru postul de antrenor principal este Laszlo Balint. Tehnicianul va lucra din nou cu Marian Copilu, aceștia colaborând în trecut și la Universitatea Craiova.

Balint va semna un contract valabil un an și două luni și o să fie ajutat de secunzii Cezar Zamfir, Alin Pînzaru și Florin Stîngă. Totodată, Cătălin Grigore o să fie antrenorul cu portarii de la clubul ploieștean.

ADVERTISEMENT

Laurențiu Marinescu, preparatorul fizic, a fost ales să rămână în cadrul clubului și în mandatul lui Laszlo Balint. Luni, 8 aprilie, de la ora 16:30, este programat primul antrenament de la instalarea noului staff.

Petrolul Ploiești l-a ofertat și pe Marius Șumudică

Așa cum anunța FANATIK în exclusivitate, Petrolul Ploiești l-a ofertat și pe Marius Șumudică după despărțirea de Florin Pîrvu, dar fostul antrenor al lui Gaziantep a refuzat.

ADVERTISEMENT

Este de notorietate relația bună pe care o au Marian Copilu și Marius Șumudică, dar motivul pentru care propunerea nu s-a concretizat a fost dorința tehnicianului să aibă o perioadă de pauză, după care să semneze cu un club din străinitate.

Laszlo Balint nu a mai antrenat de un an

La sfârșitul lunii aprilie, Laszlo Balint ar fi împlinit un an de când s-a despărțit de UTA Arad, ultima echipă pe care a pregătit-o. În cariera sa, noul antrenor al Petrolului a mai trecut pe la echipe precum ASA Tg. Mureș, Metaloglobul și Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Balint a avut un mandat scurt în Bănie, unde a colaborat cu Marian Copilu. Acesta a fost demis după mai puțin de două luni de la semnarea contractului, după 7 partide bifate: trei remize, două victorii și două înfrângeri.

În locul său, oltenii l-au ales la acea vreme pe Mirel Rădoi, cel care a fost aproape să califice echipa în grupele UEFA Europa Conference League.

ADVERTISEMENT